Julafton 2021

God jul kära läsare, har ni haft en härligt avkopplande julhelg? 🙂 Har ni varit hemma eller åkt bort? Vår jul delades upp i två kan man säga och dessutom ett första besök till jul på Skansen 2021 som var nytt för både mig och Alex, och Michelle såklart.

Hur vi skulle fira vår jul i år var väldigt tveksam. Vi visste inte hur vi ville eller skulle göra och på grund av olika saker så var beslutet svårt i år. Men tillslut så bestämde vi oss för att gå på Skansen på förmiddagen och därefter åka över till Alex moster för att äta julmiddag. Och sen ha ett litet julfirande med mina föräldrar den 27e.

Vi båda var väldigt spända över att besöka jul på Skansen. Det var första gången för oss alla tre att vara där på självaste julafton och det kändes lite speciellt att vi alla skulle få uppleva en annorlunda julafton än vad vi är uppvuxna med. Har alltid föreställt mig att julen på Skansen skulle vara något utöver det vanliga, nästan till den grad att det inte går att komma till en juligare plats. Så jag var förväntansfull och säkert mer spänd än vad Michelle var. Men, det var inte så juligt. Knappt något juligt alls bortsett från snö och ljusklädda granar. Jag vet inte om det är ett resultat av pandemin eller om mina förväntningar var för höga men det kändes inte så märkvärdigt. Några stånd var öppna för att servera mat och ha fiskdamm för barnen, en brasa var tänd för att kunna grilla marshmallows och korv men annars var det rätt lugnt. Så efter att vi ätit lite grillkorv, besökte akvariet och sett renar och järven (det ni, den klättrade dessutom i ett träd) så åkte vi hem för att öppna Michelles julklappar. Man märker att hon inte förstår konceptet med julklappar då hon för det mesta bara slet upp pappret utan att bry sig om innehållet hehe. Men nästa år är hon säkert mer medveten om hela spektaklet.

Lite senare så vankades det julmiddag hemma hos Alex moster. Ett klassiskt julbord med köttbullar, prinskorv, gravad lax och potatis. Och snaps. Usch fy! Det finns en anledning till att jag aldrig druckit det tidigare och aldrig kommer göra igen. Fy! Efter lite julklappsöppning för Michelle och matkoman lagt sig var det dags att åka hem.

Några dagar senare var det dags för mina föräldrar att komma förbi för lite julmys och för att ge Michelle hennes julklappar. Hon fick en teservis from Jabadabado som hon älskade så fort hon såg den och ville direkt ha ett teparty. Hon fick även ett bord med två tillhörande stolar som passar perfekt i hennes rum. Vi fikade med hembakat fikabröd, Michelle fick smaka lussebulle, vi spelade labyrint brädspel och hade det trevligt. Så detta var några trevliga dagar med jul, värme, god mat och glädje <3