Michelles första pepparkakshus

Det bästa med att följa sitt bars utveckling är helt klart de stunder när de ska få göra något för första gången och se deras reaktion när de får göra något nytt. Igår byggde vi nämligen Michelles första pepparkakshus och hennes koncentration och vilja att limma fast och hälla ut dekorationen (kristyr och none-stop) över väggarna och taket var priceless.

Vi satte på klassisk julmusik och dukade upp med allt vi behövde för ett lyckad bygge av pepparkakshuset; kristyr, kristyrlim och none-stop. Den första tanke som slog mig var hur det skulle gå att bygga ett relativt ömtåligt pepparkakshus och ha allt från godis och kakor i närheten av en snart 2-åring som mer än gärna vill smaka av allt som kommer hennes väg. I alla fall om det lockar henne. Men till bådas förvåning så var Michelle mer intresserad av att dekorera huset än att äta det. Det vill säga tills att lite av taket sprack och smulor av pepparkakor hamnade framför henne. Lockade henne. Efter en första smakbit så märkte man hur hon medvetet började bryta loss bitar av taket för att äta mer. Hehe, hur söt får man vara ♥

När jag kikade igenom bilderna nu så märkte jag att jag helt glömde bort att ta en bild på slutresultatet (hur man glömmer det är en bra fråga) men för att ge er en beskrivande bild av resultatet så blev det något såhär:

  • Ena takhalvan sprack och gick i 3 bitar. Vi försökte limma ihop bitarna men det slutade med att det blev ett hål som om tomtens släde kraschat rakt in i taket.
  • Pepparkakshuset var endast dekorerad med vit kristyr och färgglada none-stop.
  • Den sida som Michelle dekorerade blev full av none-stop och såg riktigt smarrig ut.
  • Alex skrev Jul 2021 på taket vilket var fint. Borde tagit kort på det!!