Sagojul på Kolmården

Varken jag eller Alex har nog varit så mycket på Kolmården under hela vår uppväxt, som vi har varit under hela 2021 med Michelle. Detta var vårt fjärde besök på bara 6 månader och denna gång så var det Sagojul på Kolmården 2021 som var vårt mål. Det var så mysigt att snön föll lagom tills att vi skulle iväg för det förstärkte verkligen känslan av jul när vi var där. Hela Kolmården var klädd i vitt, dekorerad med sagolika juldetaljer som tomtar, renar, snögubbar, julgranar och sagolik belysning. Jag tycker nog att det blev som mest vackert när det blev lite mörkare så att belysningen kom till sin rätt.

Vi passerade en liten julmarknad där man kunde köpa klassiska delikatesser som marmelad, brända mandlar och julgodis. Man kunde grilla marshmallows, åka skridskor och besöka olika platser för att ta del av historier eller vara en del av en julaktivitet. Som att besöka tomteverkstaden eller tomten. Dock så gjorde vi inget av det då Michelle fortfarande är lite liten för att förstå charmen med det. Det som däremot alltid är en hit på Kolmården är Bamses värld och alla åkattraktioner som finns där. Skalmans bilar och Honungsburkarna är en stor favorit, och såklart Bamse föreställningen som nu till julen spelade ”Julen då alla glömde bort vargen” och det är lika fantastiskt varje gång att se Michelles glädje när hon får se Skalman. Det är hennes favorit 🙂

En fantastisk sagolik dag i julens värld som jag tror att vi alla tre uppskattade lika mycket. Vi såg inte många djur (vilket är förståeligt på grund av kylan) men vi var där för julens upplevelse och den rätta julkänslan. Visste ni att man kan besöka tomten på Kolmården? Vi hade förberett en önskelistan från Michelle med saker hon önskar sig som vi tänkte att hon skulle ge till honom. Ett första möte med tomten och det magiska med den rödklädda mannen. Men så fort hon fick syn på honom sa hon ”Nää, inte tomten”. Hon är så rolig, då var det bara att vända och hitta något annat att titta på 🙂