Det här med att ta körkort

Reklamsamarbete med trafiko.se

Jag vet inte hur många gånger som jag sagt att nu är det dags att ta körkort. Alldeles för många gånger med tanke på att det ännu inte blivit av. Varför det blivit så vet jag inte. Livet kom emellan, jobb, familj och tillslut så räckte inte tiden till. Eller vem lurar jag, jag glömde och har nog både omedvetet som medvetet skjutit på det då det är en så stor och smått läskig bedrift att utföra i livet. Men nu är det verkligen dags för jag behöver ta körkort. Nej, ja måste ta körkort för att helt enkelt underlätta familjelivet. Jag kan inte bara låta Alex sköta all körning.

Vill-du-ta-körkort-kiks-in-på-trafiko-se-för-stöd

För ca 3 år sedan så påbörjade jag faktiskt min resa med att ta körkort med att både gå handledarkursen, ta en och annan körlektion med pappa (som jag ska övningsköra med) och läsa någon vända av körkortsboken. Men sen kom livet emellan och planerna att ta körkortet lades återigen på is. Egentligen är detta bara så dumt med tanke på att det bara blir svårare och svårare att verkligen hitta tiden till att ta körkortet och jag tror även att den känsla som får mig att fortsätta skjuta på det bara växer sig fast mer. Kan ni känna igen er i det? Men nu ska det ske, kanske inte detta år men innan 2022 är slut så ska jag stå med körkortet i handen. Ha avklarat allt från risktvåan, körkortsteorin och uppkörningen utan problem. Det viktigaste för mig är nog trots allt att det är enkelt att faktiskt hitta tiden till att plugga in körkortsfrågorna, få stöttning utifrån mina behov och hur mitt liv ser ut och ta körkortet lite mer på mina villkor. Då är man tacksam för alla de digitala plattformar som finns tillgängliga, bland annat från Trafiko.se som har handledarkurser runtom i hela Sverige med handplockade lärare samt ett smart system där de tar fram en personlig körkortsplan bara för dig. Så fyndigt! Tänk att det finns någon som tar fram en steg för steg plan man ska följa, med hjälp att förstå alla kluriga körkortsfrågor och se till att man klarar varje moment fram tills körkortet. Det är fantastiskt!

Det jag ska göra nu för att börja resan att ta körkortet igen är att läsa igenom körkortsboken igen, boka in någon körlektion med pappa när tiden och orken finns och sen ta det därifrån. Ser verkligen framför mig hur ett körkort kommer underlätta vardagen och livet så mycket. Tänk att bara sätta sig i bilen och köra precis vart man vill utan att kolla bussens tidtabell, vilka byten man ska göra eller om man ens kan ta sig dig med buss. Vilken frihet och det är en sådan frihet ett körkort kommer innebära för mig och min familj. Nu kör vi – Körkortet 2022!

Dags-att-ta-körkort-för-mer-frihet-i-vardagen

Reklamsamarbete med trafiko.se