En dag på Skansen

Det är så fantastiskt att världen blir som ny när man får barn. Att få besöka platser man själv besökte som barn, och kanske tll och med som vuxen, men nu får möjlighet att se platsen med nya ögon. Ur ett barns ögon som sparkar bort det tråkiga och jag-har-redan-sett-det-här filtret som växer fram när man blir äldre. Det är så tråkigt hur man på något sätt slutar fascineras och verkligen ta in saker när man blir äldre. Det är som att åren gör en klokare men samtidigt gör en blind för att verkligen se saker. Som att stanna upp och i lugn och ro titta på sälarna och fascineras över deras simkunskaper. När man ser sitt barn bli så exalterad över att se en säl kan man inte annat än bli lika exalterad och ta in de intryck som hon nu tar in. Det är helt fantastiskt!

För att återgå till vår dag på Skansen så hade vi en helt fantastiskt dag bland djuren i måndags. Dagen bjöd på betydligt svalare temperaturer än det varit senaste dagarna och det var perfekt för en dag på det relativt skuggfria Skansen. Denna gången sov Michelle bara en kortis vilket gav oss gott om tid att promenera runt och kika på djuren. Tror vi var där i hela 5 timmar (tiden går fort när man har roligt) och Michelle fick se allt från vargar, björnar, järvar (som man annars aldrig ser haha), klappa en ko, prata med getter, se älgar och gå i en akvarietunnel.

Det är ett tips till er, besök Baltic Sea Science Center (det är gratis) på Skansen för att lära er mer om Östersjön, se fiskar som finns i Östersjön och gå igenom en liten akvarietunnel så att det känns som man är under vatten. Michelle älskade att gå igenom den och blev så ledsen/arg när vi skulle gå därifrån. En dag fylld med så mycket glädje, skratt, kärlek, fascination och nya upplevelser. En dag som avslutades med en obligatorisk mjukglass utanför. Mums!