Bilder från senaste veckorna

Hej alla! Vart tusan tog jag vägen egentligen haha Livet rullar på i en väldans fart och det är knappt så jag själv hinner med. Vet inte hur mycket saker jag har på min to-do som ännu är ogjorda. Är nu mer än 2 veckor sen vi sist hördes och det är alldeles för länge! Speciellt med tanke på att så mycket har hänt under dessa veckor. Michelle har det så bra och trivs på förskolan, jag är inne på vecka 3 på nya jobbet, vi har hängt vid Uddby Gård, besökt ett lekland för första gången och jag har gått med i en business & dreams klubb för kvinnor med visioner att starta eget, stärka sig själva och som vill omge sig med likasinnade. Wow! Ska vi köra en liten snabb återblick via några bilder från senaste veckorna (som kanske inte nödvändigtvis kommer berättas i rätt ordning hehe)!

Idag inleder jag vecka 3 på nya jobbet och nu börjar saker och ting landa i huvudet. Ogillar egentligen att vara ny på jobbet, kort och gott för den otillräckliga känslan man får. Man är oproduktiv, kan inte ge sig in i arbetet på en gång då man inte kan alla rutiner, program eller arbetssätt och känner sig lite i vägen. Men då jag kommer från en mammaledighet är jag tacksam att början på min comeback till arbetslivet blir i ett någorlunda lugnt tempo. Det är kul, kollegorna är trevliga och det kommer bli ett lärorikt år på PEAB Bostad!

Michelle har varit hemma sjuk senaste veckan och hållit mig sällskap när jag jobbat från köksbordet. Vi misstänkte en kombination av förskolebaciller och tänder då hon varit snorig delux, hes, slemmig och allmänt seg. Nu har en framtand spruckit igenom och den andra är inte långt borta. Hon mår bättre och är frisk men då hon måste ha varit fullt frisk i två dagar innan hon får skickas tillbaka till förskolan så är hon hemma med mig även denna måndag. Mysigt!

Vi har haft några mysiga turer under veckorna som varit, till Alby Naturreservat för att besöka Uddby Gård och de djur de har där. Kor, får, grisar och höns har Michelle fått studera och hon studera gör hon. Måste vara något speciellt och märkligt att se djur för första gången. Från att enbart sett de på bilder till att för första gången i livet se en livs levande ko framför sig måste vara en häftig känsla. Undrar vad hon tänkte på? Hon har fått klappa ett får och hört ett flertal tuppar kuckelikua ikapp med varandra.

Nu har småbarnslivet börjat på riktigt då vi har besökt vårt allra första lekland, Kataach här i Tyresö. Michelle älskade det. Bara älskade det! Det lös i hennes ögon när hon förstod att hon kunde springa runt där inne, helt fritt och leka med precis vad hon ville. Hon fastnade särskilt för leksaksköket de satt upp. Hon lekte glatt med kastruller, mjuk leksaksmat och slevar. Hon ville inte lämna den delen, lilla sötnosen. Förutom att testa olika matlagningstekniker så körde vi även runt i bilar, spelade på att golvpiano och åkte rutschkana.

I helgen gick jag en fotokurs på Fotografiska, Fota med mobilen, som var intressant och lärorik trots att kursen inte riktigt var för mig. Den var för simpel och för basic. Vi var totalt fyra deltagare varav de tre andra deltagarna var kvinnor 65+. Så vi gick igenom grunderna, hur man ska tänka kring komposition, ljus och den gyllene regeln. Fick i uppgift att fota något abstrakt och dokumentärt och här ser ni mitt resultat. Kanske inte ska satsa på proffsfotografering som yrke haha. Fick lite tid att kika på deras utställningar också och jag fastnade extra mycket för den sydkoreanske fotografen Cho Gi-Seoks verk där han utgår från växter och blommor. Så vackra!

Jag har valt att gå med i en members only klubb för kvinnor som har visioner, drömmar och drivet att starta eget, men även fokusera på välmående och välbefinnande. Ser verkligen fram emot att nätverka med likasinnade, att få tips och idéer kring entreprenörskap och bara ha en plats där jag vet att alla har samma mål. Att nå sina drömmar, vad det än må vara. Behöver det. I och med det nya jobbet och den nya, livspusslande, fasen av föräldraskapet så har jag inte haft så mycket energi till att jobba för min dröm. Hoppas detta nätverk hjälper mig hitta tillbaka till energin igen.