Vad som kan ske på 1 år

Tid är ett roligt fenomen som alltid förbryllar mig. Tiden kan gå fort, den kan gå långsamt och ibland kan tiden bara försvinna för ett tag. Att man bara är här och nu utan någon tanke på tiden. Tid kan även vara skrämmande. I och med att tiden bara tickar på så är det läskigt hur man en dag vaknar upp och inser att ett helt år har passerat. Bara sådär. Poff. Då förstår man innebörden av peppande citat som gång på gång vill få en att börja idag. Börja njuta mer, leva mer, börja med den nya hobbyn eller vad det nu kan vara. ”Om ett år är du glad att du började idag”. Aldrig har ett citat beskrivit fenomentet tid på ett så bra sätt.

Jag började tänka på tiden av två olika anledningar. Den första då Michelle fyller 1 år (!!!) nu på söndag och den andra då jag kollade igenom bilder från vår näst senaste resa till Tokyo som ägde rum 1 år innan Michelle föddes. För tänk vad som kan hända på ett år. När bilderna ovanför och nedanför togs, den 21 mars 2019, hade vi ingen som helst aning om att vi prick ett år senare skulle bli föräldrar. En av de största, bästa och läskigaste livsförändringarna man går igenom i livet. Men det var inte den enda stora förändringen som skedde prick ett år efter vår resa till Japan i mars 2019. Coronapandemin svepte in över världen och här sitter vi än idag, 1 år senare, med en pandemi som fortfarande härjar. Tänk vad som kan hända på ett år, hur snabbt något kan vända och hur budskapet i citatet ovan – Om ett år är du glad att du började idag – känns extra starkt. Vi vet aldrig hur morgondagen kommer bli eller hur livet kommer se ut om 1 år. Tiden går fort och ett år kan susa förbi när livet händer. Vänta inte. Börja idag. Njut idag, Lev idag. Det ska jag börja göra.