Nyårsafton 2020

Gott nytt år alla fina! Äntligen så har ett nytt år börjat och magkänslan inför 2021 känns positiv. Kanske har det att göra med att man verkligen vill att detta år ska bli bättre, men jag är hoppfull att det verkligen kommer bli så. En normal vardag väntar runt hörnet! Stå ut lite till, kära vänner! Vi tackade 2020 för ett knasigt men ändå helt fantastiskt år tillsammans med mina nyfunna vänner Emelie, Odd och Meja. Meja är Michelles lekkompis och allra första tjejkompis, hur gulligt?

Det blev en underbar kväll som var avslappnad, fylld med skratt, trevliga samtal och lekstund för barnen. Michelle och Meja fick äta först med hänsyn till deras nattning och de hade en smarrig tre-rätters middag att se fram emot. Så fint att skapa en nyårsmiddag för bebisar på 9 månader. De fick toast skagen på smörgåsrån till förrätt, quinoa med vegetarisk köttfärs till huvudrätt och vispgrädde med färska bär till efterrätt. Dock så hann dem bara äta förrätten och huvudrätten innan Meja skulle sova och Michelle blev övertrött men tror dem tyckte det var gott ändå 🙂

Emelie lyckades få Meja i säng för natten, vi hade däremot inte samma tur. Så när det var dags för oss att äta middag så fick Michelle göra oss sällskap och mumsade på leverpastej, tomat och lite potatisgratäng. Vi fick också en tre-rätters middag med toast skagen till förrätt, oxfilé med potatisgratäng, sallad och sås till huvudrätt och sen hemgjord glass till efterrätt. MUMS! Däremot var det inte helt lätt att äta i lugn och ro med en övertrött bebis som var extremt mammig just igår. Det var endast min famn som accepterades. Men man har ju blivit lite av en expert att äta sin mat med en bebis i famnen haha. Då Michelle verkligen behövde sova så rundade vi av kvällen strax efter 21 och fick Michelle i säng innan 22. Så skönt ändå att fira in det nya året med en annan barnfamilj som helt förstår det här med nattning, övertrött bebis och att man själv är ganska trött.

Efter att Michelle somnat dukade vi upp med lite glass och kollade på en film i väntan på tolvslaget. Det var kämpigt ska ni veta. Oj, så trött jag var haha! När klockan slog 00:00 skålade vi i alkoholfri champagne (inte så jättegott), det började smälla en jädrans massa utanför och när klockan slog 00:00:15 (typ) så vaknade Michelle. Är osäker på om hon vaknade av behov av närhet eller av fyrverkerierna som smällde precis utanför oss (,,,) men efter ca 5 minuters guppande så somnade hon om och jagsomnade också. Trött mamma som väldigt sällan är uppe till så sent hehe.

Tack 2020 för att du gjorde mig till världens lyckligaste när jag blev mamma till Michelle. Året blev inte så tokigt trots allt. Men nu ser jag fram emot 2021 och allt vad det innebär. Ta en dag i taget och njuta av livet. Underbart!