Vår julafton

Jag hoppas att ni hade en bra julafton i år med gott välmående, god mat och vila oavsett hur er julafton såg ut. Hur det blev är inte så viktigt, som jag nämnt i min julkalender i år, det viktigaste är att ni har mått bra och fått fokusera på det som är viktigt för er. Det är trots allt bara en dag av många, gör den inte viktigare än de övriga 364 dagarna bara för att det är en högtid.

Vi hade i alla fall en fin julafton här i familjen och det var helt magiskt att få fira Michelles allra första jul. Tänk att hon nu fått uppleva detta galna spektakel. Blir helt varm och lycklig inombords och det var så kul att se hur hon reagerade på allt. Okej, hon var såklart rätt neutral då hon inte förstod något av vad som skulle ske men på något sätt kunde man se spänningen och nyfikenheten i hennes ögon. Som att hon visste att något speciellt var på gång.

Vi började dagen med lite tomtegröt och att öppna de paket som låg i julstrumpan. Michelle fick öppna sista luckan i hennes allra första julkalender och precis som tidigare dagar så var själva presentpapperet mer intressant. Sötnöten!

Då julafton bjöd på ett otroligt fint väder så gick vi ut på en promenad så att Michelle skulle få sova. Vi fick sällskap av farbror Patrik som ville önska oss en god jul och ge oss en julklapp. Så fint. Vi var ute och gick i kanske 1,5 timme och det var hur härligt som helst. Efteråt så gick vi hem, umgicks lite till, passade på att ta lite julkort och lekte innan det var dags för Kalle Anka.

Michelle fick faktiskt titta lite på Kalle Anka, det var trots allt jul, men vi kollade bara en kort stund för sen blev det dags för lite mellanmål och hennes andra sovstund för dagen. Under tiden så lagade Alex julbordet med allt vad det innebär. Prinskorv, hemlagade köttbullar, julskinka, äggskivor med skagenröra och majonnäs samt lite annat smått och gott. Michelle fick såklart smaka allt på julbordet och som vanligt så tyckte hon att allt var gott.

Efter middagen så öppnade vi julklappar och Michelle tycktes inte alls vara intresserad av paketen längre haha Hon ville mest krypa bort men när hon öppnade några av paketen så blev hon helt kär. Hon fick bland annat Didi från Babblarna, en peak-a-boo nalle och en talade nalle som hon fastnade för direkt. Hon höll och kramade om Didi under resten av paketöppningen. Jag fick en bok, peeling, parfym och ett par rejäla vinter- och regnskor.

När vi hade lagt Michelle för natten så dukade vi upp lite gott för kvällen. Bland annat danska ableskivor (runda pannkakor) vi egentligen skulle ätit den 23e men inte hann med samt lite annat klassiskt julgott vi mumsade på medan vi såg Tomten är far till alla barnen. En helt fantastik jul <3