Julkalender 2020: Lucka 24

God jul på er alla fina läsare! Nu är det jul igen och jag vet att den är annorlunda för så många av er. Det blir den bland annat för oss. Men det är fint på ett sätt, att trots en rådande pandemi som endast verkar bli värre, så håller vi hårt i våra traditioner och högtider. Kanske fungerar det som en tröst, en trygg ankare i tuffa tider. Oavsett hur ni firar denna dag så hoppas jag att ni mår bra <3

Det var svårt att bestämma temat i den här luckan. De senaste 23 dagarna har varit fyllda av bra affirmationer att ta till sig att det inte finns så mycket mer att säga. Det finns såklart så mycket mer att säga om detta, det här kan man prata länge om. Så det sista jag vill att ni tar med er idag, imorgon och varje dag framöver är att inte vara så hårda mot er själva. Saker blir inte alltid som man tänkt – som med den här julen, men lär er att sänka kraven på hur det borde vara. Jag tror den här pandemin har lärt oss många saker – att tid är dyrbart, att man uppskattar det man har i livet och att varva ner – men det har även lärt oss att det är okej att saker och ting kanske blir lite annorlunda. Att det inte är hela världen och att det är skönt att pressen på att planera och organisera den perfekta julen är lite som bortblåst. Förhoppningsvis överförs denna inställning till annat i livet, att det inte måste bli perfekt eller helt utifrån sin planering. Att ni istället har en annan insikt över vad som är viktigt.

God jul till er alla. Ta hand om er och era nära. Det kommer alltid en morgondag och med det nya året som snart är här är jag hoppfull till att få vardagen åter <3