Julkalender 2020: Lucka 13

Jag är lite av en perfektionist. Detta hämmar mig väldigt mycket då jag inte blir nöjd om det inte är perfekt samt att jag kanske låter bli att göra något då jag vet att jag inte kan få det perfekt. Perfektion är en illusion, det finns inget som är perfekt och därför är det idiotiskt att sträva efter perfektion i allt man gör. I den trettonde luckan vill jag att ni ska släppa perfektionisten inom er för att göra plats för motsatsen – en person som inser att det är okej att visa brister och skavanker i det man gör och att det inte är hela världen.

Jag kunde tidigare inte lägga upp vissa saker på bland annat Instagram då de bilder jag tog inte var lika fina och professionella som alla influencers. Jag kände mig inte lika fin, hade inte lika häftigt liv att visa upp och jag lyckades aldrig få till lika perfekta bilder som dem. Men sen kände jag bara skitsamma, jag lägger upp det jag vill och genom att jag slängde bort lite av den perfektionisten så känns Instagram inte lika krystat och fake från min sida.

Men om man ser bortom mitt lilla Instagramliv så inser ni nog hur skönt det hade varit om ni kunde hålla en presentation på jobbet utan pressen på er själva att den måste vara 100% perfekt. Eller säg att ni ska lansera ett företag, hade det inte lugnat nerverna om ni kunde säga till er själva att alla moment och bitar behöver inte vara på plats till en början, utan allt sådan kommer sen. Allt måste inte vara perfekt.