Julkalender 2020: Lucka 12

Livet må ha stannat upp under detta år men trots det tror jag att många av oss är mer stressade än någonsin. Den inre stressen har ökat i och med att ens vanliga frihet i vardagen har tagits ifrån en. Nu blir vi stressade över allt vi missar, går miste om och att tiden tickar på men man själv kan inte göra något för att ta vara på tiden. Det är jobbigt, det tycker alla och det är okej att tycka att det är lite skit just nu. Så i den tolfte luckan ska vi lära oss stanna upp och göra ingenting för att visa oss själva att det är helt okej att det inte alltid måste hända något.

Så, det jag vill att ni ska göra idag, men gärna varje dag framöver, är att stanna upp i det ni gör. Ta djupa andetag och gör absolut ingenting i minst 5 minuter. Kolla inte telefonen, lyssna inte på musik, prata inte med någon, läs ingen tidning eller någonting under 5 minuter. Försök stilla tankarna, se till att bara vara för stunden och njut av avkopplingen. Gör detta en gång idag, minst, och gärna imorgon och i övermorgon också. Att varva ner är alltid bra, men kan vara svårt. Börja smått idag så kommer det gå lättare imorgon.