Julkalender 2020: Lucka 8

Ta inte livet så seriöst, vi har trots all bara ett och vi vet idag att man väldigt lätt tar det för givet. I lucka 8 ska vi upptäcka den lekfulla sidan av livet, den spontana, lite obrydda och mindre seriösa sidan. Under det här året har vi verkligen fått en helt annan syn på livet som något skört, oförutsägbart och drastiskt. Det har vi på något sätt alltid vetat men när ens vardag vänds upp- och ner, när den spontana friheten tas ifrån en så inser man hur skört livet är. Sen att många lämnat oss i förtid på grund av denna dumma pandemi får en även att tänka på att livet inte är och får inte vara så seriöst.

Livet är till för att leva, att ha kul, lägga energi på det som är viktigt för en och fylla livet med det som gör en lycklig. Livet ska inte bara handla om jobb, måsten, räkningar, att bry sig om vad alla andra gör och lägga allt för mycket energi på att kommentera vad andra gör fel på sociala medier. Jag vet, det är en svår gräns att inte kliva över, men om du dagligen säger till dig själv att enbart fokusera på det som är viktigt för dig, ta livet med en klackspark och lära dig rycka på axlarna åt saker – så kommer livet få en perfekt balans mellan viktiga måsten ur samhällssynpunkt men även viktiga måsten ur din lyckas synpunkt.

Går något fel när du monterar ihop dina nya IKEA-möbler – ryck på axlarna och skit i det, försök igen bara. Fick du inte bra betyg på provet – strunt samma, det är inte hela världen, det kommer fler prov. Misslyckades du med matlagningen – vem bryr sig, det finns hämtmat av en anledning. Läser du en caption på Instagram som enligt dig är helt idiotisk och gör personen i fråga till en något osmart person – strunta i att kommentera och fortsätt med livet bara för vem bryr sig om någon skriver lite dumt (inget elakt då utan kanske en logik som enligt dig inte makes sense).

Lev livet, ryck på axlarna och lägg energi på det som ger dig lycka. För livet ska inte vara så seriöst hela tiden med pekpinnar överallt.