Julkalender 2020: Lucka 6

I den sjätte luckan i årets julkalender vill jag prata lite om något som har fått en helt annan innerbörd för mig bara under det senaste året. Nämligen att vårda det som är viktigt för dig. Mycket har hänt med mitt tankesätt sen jag såg plusset på stickan i juli förra året och att ha blivit mamma har blivit något av en ögonöppnare för mig. Nu är det viktigt för mig att vårda och ta hand om det som är viktigt av den simpla anledningen att det betyder något för mig.

Att vårda det som är viktigt och betyder något är ett sätt att visa dig själv att det finns personer eller saker i denna galna värld som du är villig att kämpa och arbeta för att ha kvar. Det kan röra sig om att du vill vårda din relation till din familj (föräldrar, syskon eller annan släkt), att du vill ta hand om de kompisrelationer som ger dig mening och skapa djupare band. Men det kan också röra sig om att du vill vårda och investera i materiella ting som betyder något för dig. Det kan röra sig om ett halsband som har en emotionell betydelse (kanske en gåva), en elektronisk pryl som du inte klarar dig utan eller något annat som ger dig glädje. När det kommer till dessa materiella ting tänker jag att en form av omtanke är att regelbundet rengöra, laga och förvara det på ett långsiktigt sätt. Samt investera i mer hållbara produkter.

Men en sista form av omtanke jag vill lyfta upp och det är den till dig själv. Att vårda det som är viktigt för ditt inre och som är viktigt utöver familj, vänner och prylar. Här pratar jag om att inte glömma bort dina drömmar och mål utan fortsätta jobba för det. Ge dig själv tid för dina intressen, vad det än är och vårda dem rutiner som får dig att må bra. Dagens lucka får handla om att vårda A L L T som är viktigt för dig oavsett vad det är. Om du inte vet vad som är viktigt för dig ska du ge dig själv tid att reflektera över livet och allt som finns i det, och därefter välja ut allt som är viktigt för dig. Vårda det, ta hand om det och njut av det!