Handla hållbar second-hand

få-inspiration-och-tips-från-tradera

I samarbete med Tradera.se

Har ni klickat er in på tradera på sistone? Det borde ni göra för wow så mycket bra och trendiga kläder som finns att köpa second-hand. Är väldigt glad att jag på bara ett år har förändrat mitt sätt att se shopping på. Tidigare ville jag enbart shoppa nytt, ganska mycket slit- och släng mode (tragiskt, jag vet) utan någon tanke på hållbarheten eller mervärdet för mig själv. Men nu är det helt annorlunda. Nu tänker jag långsiktigt. Jag tror att mitt nya tankesätt gällande att handla kläder second-hand beror på 2 saker.

  1. Jag är en person som får mina ryck ibland gällande allt. Det kan vara ett nytt projekt, ett nytt beroende gällande musik eller att jag vill ha ett specifikt klädesplagg/outfit som kanske var trendigt för 1-2 år sedan. Hitta dessa kläder i butiker idag = omöjligt. Hitta dessa trendiga kläder till betydligt bättre pris via second-hand idag = helt möjligt!
  2. Sen jag blev mamma har detta långsiktiga tankesätt vuxit sig starkare. Tror det har att göra med att jag vill att Michelle ska växa upp i en värld som är hållbar och vill därför bidra på mitt sätt. Jag slänger mindre i den mån det går och jag tänker hållbar konsumtion där second-hand är ett utmärkt sätt att upptäcka och köpa kläder och produkter som är som nya fast till bättre pris. Och då man hos Tradera budar på de produkter man vill ha blir det även som en bekräftelse för mig själv hur mycket jag vill ha den specifika produkten. Är jag villig att buda nu på en produkt så ser jag det som ett tecken på att jag verkligen vill ha den.

Second-hand-tradera-bättre-pris-på-kläder

Tradera har jag länge använt mig av, främst till att göra smarta köp och mitt senaste köp därifrån var en exklusiv väska på second-hand och näst på tur är att hitta en begagnad skjortklänning. Det bästa med detta är helt klart att man kan handla vintage och second-hand kläder online. Det underlättar verkligen. Det är även kul att man kan hitta allt och lite till på deras sida. Tänker att nu när julen står för dörren kan en hållbar julklapp vara bra att ge. För att få lite tips på bland annat omtänksamma julklappar med fokus på hållbarhet eller varför inte få tips på hur mycket din samling av Pokémonkort är värd så ska du besöka Traderas inspirationssida för tips inom allt. Begagnat med mervärde där du kan upptäcka nya sätt att använda second-hand på och ta vara på de smarta och bra – samt kanske oanvända och gömda i källaren – produkter du har hemma.

Handla-second-hand-för-en-hållbar-garderob

I samarbete med Tradera.se