6 saker som blivit bättre sen jag blev mamma

Hej alla, hur mår ni i dessa tider? Det är väldigt tufft, vilket är anledningen till att jag valt att skriva detta inlägg för att försöka ge mig själv positiv energi och fylla mina tankar med positivitet nu när man för det mesta är instängd förutom dagens promenad. Nu kanske många av er tycker att detta inlägg kommer vara så klyshigt för en nybliven mamma att skriva men jag blev inspirerad av Sarah Tjulanders intervju med tidningen Mama.nu att göra en ”6 saker som blivit bättre sen jag blev mamma”-inlägg. Även fast mycket är extremt jobbigt just nu och tär något enormt på mitt mående, så finns det trots allt hur många positiva och bra sidor som helst i min nya roll som mamma. Så, tack för inspirationen Sarah, du fick mig att tänka till och faktiskt förstå att mycket på det personliga planet har blivit bättre. Inombords och i mina tankar. Här kan ni läsa vilka 8 saker som jag tycker har blivit bättre sen jag blev mamma.

  • Jag har blivit mer levnadsglad och vill ta vara på livet. Hitta på saker, skapa minnen och komma ut. Det kan vara allt från restaurangbesök, gå på teater, gå på museum eller gå på någon rolig pop-up utställning. Tidigare så har mycket ledig tid gått åt till att vara hemma, vila och bara ta det lugnt. Det är såklart också mysigt men nu vill jag maxa livet. Jag vill visa Michelle att livet är fantastiskt, att det är roligt och spännande och att hon själv får upptäcka att det är kul att hitta på saker.
  • Jag har blivit modigare och tuffare, jag vågar gå efter det som jag vill ha och är värd. Tror det har att göra med att jag just nu har en starkt ”jag har fött barn – jag klarar av allt! Inget är omöjligt”- mentalitet. En förlossning sågs som orealistisk och omöjlig för mig. Jag var rädd för det och trodde inte jag skulle klara av det. Men det gjorde jag, jag vågade och nu känner jag att det inte finns något som jag inte skulle kunna klara av. Jag tar för mig mer och vågar gå efter det jag vill ha i livet.
  • Jag ser på min kropp med nya ögon. Nya positiva ögon. För första gången är jag nog en relativt god vän till mig själv där jag är stolt över min kropp. Jag ser på den på ett helt annat sätt, inte med frustration och ångest, utan med tacksamhet och glädje att kroppen bar, skyddad och förlöste min fina dotter utan komplikationer. Jag är inte lika hård mot den längre, jag lyssnar på kroppen. Nu vågar jag till och med vidga mina vyer när det kommer till kläder då jag känner mig mer trygg och det är tack vare detta nya synsätt. Nu är min kropp något jag tycker om, och att klä den har därför blivit mycket roligare.

  • Mina karriärsmål i livet är tydligare än någonsin! Aldrig tidigare så har det varit så glasklart vad jag vill. Min vilja och dröm att bli entreprenör är starkare än någonsin och nu känner jag att jag verkligen har modet till mig att våga satsa. På riktigt.
  • Jag värdesätter min egentid. Tidigare så var egentid synonymt med att sitta framför en film eller serie som jag knappt titta på då jag samtidigt scrollar på telefonen på helt ointressanta saker. Tragiskt när man läser detta men min syn på egentid har förändrats då jag aldrig vet hur mycket egentid jag får längre. Nu tar jag vara på den tid jag får. Jag kan exempelvis läsa en bok (har börjat läsa böcker igen – hur mysigt som helst), passa på att ta en lång dusch, ha en spastund för mig själv eller äta något gott helt ostört från söta baby eyes som vill smaka. Självklart kanske jag tittar på någon film eller något avsnitt av en serie men jag värdesätter min tid på ett annat sätt.
  • Jag tar vara på och vårdar mina relationer till familj och vänner. Sen jag blev mamma har familj och vänner fått en helt annan betydelse för mig. Alla är viktiga och det har blivit allt viktigare för mig att vårda dessa relationer. Mycket för min skull men även för Michelle. Jag vill att hon ska växa upp med nära och kära runt omkring henne så att hon vet att hon är älskad av många.