8 saker man insett som småbarnsförälder

Hej fina läsare! Kramar ni ur det sista sommarvärmen har att erbjuda? Härligt, själv har det blivit några äventyr som jag kommer summera för er i några inlägg som dyker upp under veckan. Tänkte först slänga ihop allt i ett och samma inlägg, som ett välfylld inlägg med senaste veckans höjdpunkter, men insåg snabbt att det skulle bli en hel novell med text och bilder. Bättre att bryta ner det dag för dag istället. Känns som jag fortfarande har många saker att dela med mig av som jag inte hittat tid till att publicera så ni har mycket roligt att se fram emot.

På tal om tid så har jag varit mamma i snart 5 månader (!!!) nu och har insett många saker. Hela min värld har skakats om på ett fantastiskt sätt och jag har bland annat insett dessa 8 saker som småbarnsförälder.

  1. Livet styrs helt och hållet av sin bebis. Har man några planer? Tja, vill din bebis inte samarbeta så är det bara att ställa in eller meddela att man blir en anings försenad.
  2. Man blir överlycklig om man får 2-3 timmar av sammanhängande sömn under natten. Japp, vaknar fortfarande några gånger på natt för amning och smutta.
  3. Lillplutten vill alltid äta mat eller bli ledsen precis när man själv ska äta vilket ger en tre alternativ. Lära sig äta riktigt snabbt, lära sig gilla kall mat eller lära sig äta all sorts mat med en bebis i famnen. I mitt fall lutar det åt alternativ 1 och 2.
  4. Man är konstant orolig, nojig och övertänker precis allt. Är bebisen för varm, för kall, kan man göra sådär, har jag gjort något fel med mera. Allt som man tidigare inte brydde sig om för en själv är just nu en evig spiral av ”gör jag rätt?”.
  5. Att se sin bebis utvecklas, lära sig nya saker och upptäcka omgivningen är något av det finaste, bästa och mest underbara i hela världen.
  6. Man måste vara realistisk när man planerar sin tid hemma. Med småbarn vet man aldrig hur sin dag kommer börja, pågå eller sluta. Därför är det så viktigt att inte vara överambitiös med de planer man har utöver tid med sin bebis. Vissa dagar hinner man med mer och andra dagar ingenting. Så planera inte att du ska hinna storstäda, rensa garderoben, jobba, träna och sy på den där kudden under 1 dag utan ta det som det kommer och gör det du hinner med.
  7. Tiden går alldeles för fort med en bebis! Det känns som det var igår man kom hem med den minsta, mest sköra människan man någonsin sett, men på enbart några månader händer det otroligt mycket. Stanna tiden och njut av varje dag!
  8. Oavsett hur jobbig, skrikig, gnällig eller besvärlig sin bebis är så är den kärlek man hyser för sin bebis så stark att man inte trodde det var möjligt att älska något så litet så pass mycket <3