Två dagar i Visby

Visby är verkligen hur fint som helst och en perfekt sommarstad att besöka i Sverige. Under vår vistelse på Gotland tidigare i sommar så besökte vi Visby två gånger. Faktiskt första heldagen samt sista heldagen vi var där. Söndag och onsdag. Det roliga var att det var som natt och dag under dessa två besök. Under söndagen var det inte så farligt mycket folk, det var inte trångt eller kändes packat på något sätt. Men under veckan hade antalet turister fördubblats då det var så trångt under sista dagen. Inte så optimalt när man ändå vill hålla avstånd när man rör sig ute.

Vi besökte stortorget med den nedbrända kyrkan, gick en promenad längs med vattnet som direkt gav vibbar av att vara utomlands och besökte godisbutiken som Pippi Långstrump besöker i filmen. Självklart så gick vi även längs med ringmuren som fint ramar in charmen med Visby. Älskar arkitekturen som är gammaldags och passar så bra med Visbys kullerstensgator och atmosfär.

Vi åt självklart glass vid Glassmagasinet under båda dagarna och tog ovanliga och något otippade smaker för att vara jag båda gångerna. Popcorn, granatäpple, maräng och pannacotta. Under andra besöket tog jag custard, kinder (ägg) och sockervadd. Alla smakerna var WOW och jag rekommenderar er verkligen att gå dit om ni besöker Visby eller LA då de tydligen har ett glassmagasin även där.

Besöker ni Visby måste ni bege er till den lugna botaniska trädgården. Det är en lugn oas bort från alla gränder, restauranger och stohej som man får inne i Visbys kärna. På sommaren är det så grönt och fint med alla träd, färgglada blommorna och att sätta sig på en bänk här och bara andas är som terapi för själen. Jag borde verkligen ge mig ut i naturen, parker eller grönområden oftare för det mår man så bra av. Har en skogspromenad jag går ibland där jag är omringad av träd och det är en avkopplande sträcka att gå. Har inte ens musik eller något i lurarna utan lyssnar bara på fåglarna och hur träden låter i vinden.

VI åt såklart också inne i Visby. Under den första dagen så satte vi oss vid ett Mexikanskt ställe för lite tacos som var gott men väldigt lite. Kanske bara är jag som är ett matvrak och vill ha stora portioner haha men att få 3 små tortillas med små fiskbitar på är lite snålt. Gott var det, fish tacos har helt klart blivit en ny favorit men hade gärna sett lite mer mat. Under den andra kvällen åt vi riktig gourmepizza som var väldigt god. Ibland är jag kanske så kräsen när det kommer till smakkombinationer och vad man har på pizza så jag tog en simpel pizza med mozzarella och skinka. Men oj så god det var, inte som en vanlig pizza man får på närmsta snabbmatshak. Det här var kvalité och mycket smak. Gott!