Enkel sommartårta

Sommar + tårta = sommartårta. Inget skriker sommar som en riktig, äkta svensk sommartårta med hallon eller jordgubbar eller både och för den som gillar att blanda flera bär. Jag är mer en ”ett bär åt gången”-typen och har kommit på ett väldigt enkelt och smart sätt att göra en sommartårta på. Eller okej, det är en variant av en sommartårta. En dekonstruerad sommartårta för att vara exakt som är enkel att ta med till bjudningar eller sommarens kommande picknickar eller varför inte inför midsommarfirandet imorgon. Det krävs nästan ingen ansträngning från dig, kanske lite bakande om du vill att sockerkakan ska vara hemgjord, men annars är det bara att slänga upp allt i en skål/tallrik och njuta av sommarens smaker 🙂

Du behöver:

  • Sockerkaka – Hembakad sockerkaka eller köpt spelar ingen roll.
  • Vaniljsås
  • Grädde
  • Hallon/jordgubbar eller andra bär som du tycker om.

Gör följande:

Duka upp alla ingredienser som en buffé, ta exakt den mängd du vill ha av varje komponent och njut av din dekonstruerade sommartårta 😀