Saga om en älg

Japp då har man gjort sitt första försök till att vara sagoboksförfattare och det kanske inte blev en bästsäljare direkt haha. Berättade en saga för Michelle och man märker verkligen att man är en rookie på allt som har med barnvisor, sånger och sagor för barn att göra när man börjar berätta en saga om en älg.

Sagan börjar med Michelle som är en söt, snäll, glad och äventyrslysten liten tjej som är ute på promenad för att höra fågelkvitter och känna doften av naturen. Väl ute på promenaden så möter hon en älg som också är på promenad. Michelle tittar på älgen och säger ”hej, vad kul att träffa dig!” med ett leende på läpparna. Älgen tittar tillbaka, ler och svarar ”hej, vill du ha sällskap på din promenad?”. Michelle svarade ”ja, vad kul”.

Ja ni hör ju, inte direkt en saga som kommer gå till historien och jag vet inte heller varför det blev en saga om en älg haha Men om jag ska vara ärlig så tror jag inte heller att Michelle bryr sig. Hon vet ju inte ens vad jag säger så egentligen så kan jag säga vad som helst haha 😛 Men lika bra att öva tills dess att hon kommer förstå så att jag kan berätta många sagolika sagor för henne som hon kommer uppskatta och säga ”mamma, kan inte du berätta sagan om Michelle och älgen igen” 🙂