Min första mors dag

Jag ser dig mamma. Jag ser hur du är trött, hur du kämpar med att hålla ögonen öppna, hur ryggen gör ont och hur du gör allt för att göra mig glad när jag gråter och gör det lite jobbigt för dig. Du bär mig mot bröstet och i din famn, guppar mig samtidigt som du pratar lugnande med mig. Du har ditt otvättade hår uppsatt i en slarvig tofs, en enkel t-shirt med fläckar från när jag dreglat på tröjan när du burit mig och du ser trött ut. Du andas tungt när vi sitter i soffan och du ger ifrån dig ett lätt ljud av smärta när jag greppar tag om bröstvårtan för att äta. Antar att bröstvårtorna ömmar lite när jag växer och behöver mer mat. Du får aldrig riktigt vila. Jag vill vara nära dig och kräver mycket av dig just nu. Jag ser hur du gör allt för att göra mig glad. Du sjunger, jollrar och pratar med mig så att det rycker i mina mungipor. Jag ger ifrån mig ett litet skratt, jag lyssnar på vad du säger och svarar med ett sött ljud. Du ler och det får mig att le ännu mer. Du sprider värme, trygghet och kärlek till mig, så att jag kan släppa allt och sjunka ner i din trygga famn. För du är min mamma och jag ser allt du gör för mig. Jag älskar dig mamma, glad första mors dag ❤