Packa förlossningsväskan

Nu har vi äntligen packat förlossningsväskan vi ska ha med till BB när lilltjejen bestämmer sig för att komma ut. Det tog sin lilla tid (de rekommenderar att packa förlossningsväskan redan i gravidvecka 37) men nu är den äntligen packad. Phu! Tycker det var lite svårt att veta eller bestämma vad man exakt behöver ha med sig men vi har tagit med det mest väsentliga och viktiga. Kläder till henne, mysiga kläder till mig och bekväma kläder till älsklingen.

Vad ska förlossningsväskan innehålla?

 • Kläder till bebisen. Både att bära på BB men även på hemvägen (ytterkläder för nyfödd, varma strumpor med mera beroende på årstid)-
  • Body
  • Mössa
  • Strumpor
  • Tights
 • Bekväma kläder för mamman och pappan.
 • Amningsbh
 • Snacks eller frukt man gillar.
 • Tidningar, surfplatta, kortspel med mera så man kan underhålla sig mellan värkarna.
 • Laddare till telefon och kamera
 • Hygienartiklar som bindor, tandborste, tandkräm, deodorant med mera.
 • Första snuttefilten eller första gosedjuret, eller varför inte både och 🙂
 • Napp(ar)
 • Förlossningsbrev om man har ett.

Vad kommer ni packa med i er förlossningsväska? 🙂 Vi har väl packat klart till 95% skulle jag tro då laddare och vissa hygienartiklar fortfarande används (men snabbt kan packas ner) och vi behöver sterilisera napparna innan vi kan packa ner dessa. Annars har vi packat klart väskan. Nu är bara frågan, när kommer vi åka in? 9 dagar kvar nu 🙂