Letar efter en bra förskola i Tyresö

Vi var precis förbi Montessoriförskolan i Tyresö för att se om det är en förskola där vi vill sätta lilltjejen i kö. Något vi har insett som blivande småbarnsföräldrar är att det gäller att vara snabb på bollen när det kommer till förskolan. Platserna till förskolan går åt och om vi ska lyckas få en plats till henne när hon är 1 år så måste vi ställa henne i kö så fort hon är född. Ingen tid får gå till spillo haha Det är verkligen tough competition om platserna så vi måste bestämma oss nu.

Så idag efter jobbet så besökte vi vår lokala montessoriförskola här på Tyresö för en privat visning. Visste ni att jag själv gick på en montessoriförskola? Jag och mina syskon gick alla på Montessoriförskolan Tallbacken vilket skulle göra det så mysigt om lilltjejen också kunde gå i en montessoriförskola. Lokalerna var så fina och det kändes tryggt att känna igen konceptet där allt ett pedagogiskt syfte. Ett litet bakslag var såklart att insläpp på tillgängliga platser främst sker i augusti (vilket ändå är förståeligt med tanke på att skolåret börjar då) vilket skulle innebära att vi måste pussla om i ledigheten.

Det är egentligen det minsta problemet. Vi vill båda att hon ska börja i en förskola på Tyresö som är bra för henne, där hon får möjlighet att utvecklas, lära sig och växa samt ha kul. Det är det viktigaste för oss, så får vi helt enkelt pussla med ledigheten i efterhand och försöka hitta fler alternativ till bra förskolor i Tyresö 🙂