Gravid vecka för vecka – Vecka 37

PS: Det här inlägget skulle egentligen ha publicerats den 29 februari för att berätta om min nuvarande gravidvecka 37.

Mitt mående

Nu är det mindre än 3 veckor kvar tills lilltjejen kommer ut. Tja, om hon väljer att komma ut den 19 mars vill säga. Nu har jag även passerat den magiska veckan där graviditeten i princip är fullgången. Så nu kan hon verkligen bestämma sig för att komma ut när som helst och det inte är någon fara. Hon kan komma idag, om 4 dagar eller om 1 vecka. Eller om en månad haha det hoppas jag inte 🙂 Den tanken får det att spinna i huvudet på mig och varenda liten känsla jag får i kroppen nu kopplas direkt till “är det dags nu?”. Om jag klagade över bristen på sömn under tidigare veckor så är det inget i jämförelse med hur det är nu. Har så svårt att hamna i djupsömn och det tror jag beror på att min hjärna tänker så mycket just nu och vill förbereda sig för tiden som väääldigt snart är här.

Jag må vara höggravid men jag mår fortfarande så bra (bortsett från tröttheten som vanligt haha). Känner mig inte trött på att vara gravid utan jag är nog snarare trött på att känna mig klumpig haha Vill kunna böja mig fram utan att det spänner i magen och kunna ta på mig strumpor utan att behöva vrida benen ur led för att nå fötterna haha

Däremot så känns det så overkligt och nästan konstigt att hon kan komma ut när som helst. Tänker mest på att jag mår och har mått så bra vilket innebär att jag inte känt av några tecken alls på att dessa 9 månader snart är slut. Känns så konstigt att det vilken dag som helst nu kommer säga poff och sen kommer värkarna sätta igång haha

Kroppens mående

Jag är osäker på om jag känt av några sammandragningar eller förvärkar men när jag ska sova så har jag vaknat under enstaka nätter av att det gör lite ont i nedre delen av magen. Nästan som mensvärk i kombination med att hela magen känns spänd och hård. Det gör inte ont eller så utan känns mest obekvämt när jag försöker vrida mig från ena sidan till den andra haha. Det släpper efter en stund men jag undrar om det är sammandragningar eller om det bara är hon som trycker lite mot bäckenet. Det roliga med min gravidmage är att den är rund upptill, men nedtill är den fortfarande mjuk och fladdrig haha 😂 Mitt egna maghull vid nedre delen av magen har inte kombinerats väl med resterande gravidmagen hahaha

Foglossningen känns mer nu än tidigare men det varierar från dag till dag. Det känns speciellt när jag promenerar vilket gör att jag går lite långsammare än vad jag redan gör haha. Äsch, det är skönt att inte stressa och jag kommer fram till min destination när jag kommer fram haha. Magen är helt klart mer i vägen nu än för bara några veckor sedan och det börjar bli lite knepigt att ta sig upp ur soffan. Jag måste gunga upp eller fasa mig längst ut på kanten för att ta kraft från benen och hjälp av händerna för att komma upp haha. Men det mysigaste och bästa av allt är helt klart när man känner hennes buffar, sparkar och svepningar inne i magen. Kommer sakna det så mycket när hon väl är ute ❤

Bebisens utveckling

Jag kan inte förstå att du är tillräckligt färdigbakad för att kunna komma ut när som helst. Mamma och pappa är redo för dig och vi längtar så mycket. Dina organ är färdigutvecklade och ditt enda fokus just nu är att suga åt dig all näring du kan få av maten jag äter så att du fortsätter lägga på dig vikt. Men lägg inte på dig för mycket så att kurvan blir lite för hög haha 😉 Den 4 mars ska jag till barnmorskan igen så då lär vi se om jag behöver göra en tillväxtundersökning eller inte. Men något säger mig att du är en lång tjej (precis som mamma och pappa)!

Men nu är du stor lilltjejen. Du är ca 48 cm lång och väger ca 3 kg (som en vintermelon) ❤