Gravid vecka för vecka – Vecka 33

Gravid-vecka-för-vecka

Nu är det inte långt kvar! Fram tills nu har jag tänkt ”det är långt kvar” men nu är det faktiskt inte det. Endast 48 dagar kvar enligt appen Preglife och endast 7 veckor fram tills en hundra procent fulländad graviditet. Vart har tiden tagit vägen?

Gravid-vecka-33

Mitt mående

Jag mår fortsatt bra men just nu är det tröttheten som är mest påtaglig. Den senaste veckan har jag knappt sovit något utan bara vridit och vänt på mig hela natten. Hon rör sig nog väldigt mycket därinne under natten så att hon håller mig vaken om nätterna. Jag känner mig också väldigt ofokuserad och har har lite svårt att koncentrera mig. Tankarna flyger runt i huvudet och jag vill hellre gosa med magen hela tiden när hon rör sig än att göra annat haha 🙂

Om jag ska vara ärlig så börjar jag bli lite nervös, rädd och orolig inför förlossningen. Jag har ju förlossningsrädsla och har alltid tänkt att det är långt kvar tills dess att jag måste hantera den situationen. ”En graviditet är ju 9 månader så det är långt kvar. Äsch det är flera månader kvar” men nu är det snart dags. Jag vill bara hoppa över själva förlossningsarbetet och vakna till av att lilltjejen är ute. För det är henne jag längtar till, inte den smärta eller okontrollbara situation som väntar…

Gravid-vecka-för-vecka-33

Hur kroppen mår

Trött, tung och klumpig. Magen spänner mer och mer för varje dag och det känns som det verkligen börjar bli ont om plats i magen. Ibland tar det emot att andas, som att magen riskerar att spricka om jag andas djupt. Det börjar bli lite knepigt att resa sig från soffan och jag insåg precis att det var ett bra tag sen som jag kunde se mina fötter haha (om jag står helt rakt och tittar ner). Jag upplever inga direkta smärtor i kroppen vilket är så skönt. Eller tja, förutom lite foglossning och ryggont vid enstaka tillfällen, men det är sällsynt och inget som påverkar min vardag avsevärt. Jag har faktiskt börjat känna av lite ömhet i mina bröstvårtor vilket känns så konstigt. Det har även börjat läcka lite vätska. Det är inte mjölk utan en mer genomskinlig vätska (i minimala mängder och då menar jag minimala mängder – typ en miniatyr droppe) vilket också känns så konstigt haha

Gravid-vecka-för-vecka-33-graviditet

Bebisens utveckling

Hon är en stor tjej nu, en riktigt stor tjej vilket förklarar varför det börjar bli ont om plats i magen. Hon är ca 42 cm och väger stra över 2 kg. Då är det inte så konstigt att man känner sig lite tung eller att magen spänner 🙂 Hon har slutat att ”mjuk” fladdra utan gör nu istället mer djupare och mer tydliga rörelser i magen. Nu känner man verkligen varje rörelse hon tar och det spänner lite. Det känns mysigare på något sätt då man verkligen känner allt hon gör. Älskar det. Lilltjejen är i princip helt färdigutvecklad men hennes hjärna fortsätter att utvecklas och hon kan även bekämpa lättare infektion på egen hand nu. Duktig tjej ❤