Musik under graviditeten

spela-musik-för-foster-i-gravidmage

Spelar ni musik för er bebis i magen? Vi har läst och hört att det ska vara bra att spela musik, helst samma musik, redan under graviditeten så att bebisen förhoppningsvis känner igen musiken sen. Om det stämmer eller inte kan jag inte svara på men det är faktiskt mysigt att spela musik för fostret. Det blir som en mysig stund av avkoppling tillsammans. En annan rolig sak jag hört är att för bästa effekt ska man spela musik för gravidmagen via mammans vagina… Japp, ni läste rätt! För att bebisen ska höra musiken extra bra så ska man helst spela musiken via underlivet, som att vaginan fungerar som en högtalare till livmodern haha.

Jag och älsklingen har valt en låt var som vi spelar för vår lilla plutt. Älsklingen har valt John Madden – Totally som är en bra upptempo men ändå lugn låt. Jag däremot har valt en instrumental låt skriven av Hans Zimmer från Planet Earth II. Nämligen Hans Zimmer – Planet Earth II Suite. Två helt olika låtar men två väldigt bra låtar. Spelar ni någon musik för barnet? Vilka låtar spelar ni i så fall, samma om och om igen eller det ni känner för i stunden? 🙂