Gravid vecka för vecka – Vecka 32

Jag har insett att jag räknat mina veckor helt fel. Sablans gravidhjärna alltså, att man kan bli så förvirrad haha Jag har ju räknat att jag gått in i en ny vecka varje onsdag då det var det jag fick sagt under mitt första besök hos barnmorskan där i augusti (?). Däremot när jag fick mitt beräknade förlossningsdatum den 19 mars så justerades den nya veckan i min gravidapp Preglife till fredagar istället. Detta tänkte jag inte så mycket på tydligen och fortsatte utgå från att det var onsdagar. Men ack så fel jag hade, när jag var hos barnmorskan i måndags så bekräftande hon att det är varje fredag. Jahapp haha 🙂 Så idag har jag passerat 32 fulla veckor. 8 veckor kvar till en 100% graviditet… 55 dagar kvar… Herrejösses!

Mitt mående

Jag är så besviken över att jag inte haft något craving under hela graviditeten. Har verkligen sett fram emot att ha ett konstigt sug efter märkliga kombnationer av mat som jag måste ha vid märkliga tidpunkter på dygnet. Men nada på den fronten, så tråkigt 🙁 Men okej, jag ska faktiskt inte klaga. Jag är tacksam över att jag varken haft några humörsvängningar, jobbigt illamående som hållit i sig eller andra symtom som påverkat min vardag. Jag mår fortsatt jättebra bortsett från tröttheten som är från en helt annan dimension. Jag vill på riktigt lägga mig kl 20 varje kväll och sova i en hel vecka haha.

Hur kroppen mår

Jag börjar känna hur kroppen känns lite slö och tung men egentligen påminner känslan mer om att vara otränad snarare än att ha en växande gravidbula på magen haha. När jag sitter lutad bakåt eller ligger på rygg så får jag hjärtklappning och känner mig i obalans. Det beror på att något i ryggen kommer i kläm (kommer ej ihåg vad det heter 🙂 ) och det försvinner så fort jag ändrar position. Men där och då känns det obehagligt.

Då magen sticker ut ca 31-32 cm nu så innebär det även att den är lite i vägen ibland haha Det börjar bli lite svårare för mig att böja mig framåt vilket gör det lite knepigt att ta på sig skor eller plocka upp något från golvet haha Just nu går jag i praktiska slip in shoes som är enkla att ta på och enkla att ta av – smidigt!

Bebisens utveckling

Hon är så stor nu ❤Jag har så svårt att begripa att en liten tjej på ca 40 cm och en vikt på ca 1,9 kg får plats därinne i magen. I vissa lägen tycker jag inte magen ser så stor ut så har så svårt att förstå att hon finns därinne. Hon fladdrar runt och buffar på under stora delar av dagen (ÄLSKAR DET!) och helst på kvällen när man ska sova haha. Nu växer hennes hjärna och huvud snabbt och hon kan nu även uppfatta om det är dag eller natt. Fortsätt utvecklas lilltjejen – snart är du här ❤