Så klarar du av att återvända till jobbet efter semestern

Hej alla fina läsare!

Har ni en bra torsdag hittills? Jobbet tickar på i en väldans fart och trots att jag ännu inte kommit in i ett bra arbetstempo efter semester så får jag ändå en hel del gjort. Hjärnan är helt klart lite slö och min energi är låg då jag knappt sovit något de senaste nätterna. Skyller på att lilltjejen hållit mig vaken för att förbereda mig för tiden som väntar haha 😛

Men för er som känner precis som jag – sega inför första arbetsveckan – får ni 3 tips för att klara av de första dagarna tillbaka till vardagen:

  • Skriv upp vad du behöver göra och checka av en sak i taget.
  • Säg till dig själv att det är okej att det går lite långsamt efter semestern. Det är inte så lätt för hjärnan och energin att återgå till en vardag med fokus och rutiner efter långledigt.
  • Lyssna på kroppen och passa på att vila om du känner att du behöver det. Ibland kanske en semester efter semestern hade behövts för att återvända till vardagen med 100% batterier haha 🙂

Planerna för idag är i alla fall att gå på en bokrelease för min kusin Sofia som gör debut som författare. Det är så häftigt att hon ska ge ut en bok. Männen I Mitt Liv heter den och handlar om sex, ångest och relationer. Har för mig att det är en fiktion med inslag från hennes liv, men är inte helt säker 🙂 Det ska i alla fall bli spännande att läsa den och ikväll är det alltså dags för releasefest innan boken släpps den 16 januari. Det är jag, mamma och pappa som ska gå dit så det kommer bli mysigt 🙂