Gravid vecka för vecka – Vecka 29

gravid-vecka-för-vecka-29

Lagom in på det nya året så passerade jag 29 veckor som gravid. Lite kul att den 1 januari 2020 fick bli startskottet på nästa gravidvecka. Just nu har jag varit gravid i 29+0 veckor och det är inte långt kvar nu ?

Mitt mående

Jag trodde aldrig att det skulle vara så mysigt, fascinerade och spännande att stirra på min mage när jag ligger ner haha. Att se hur det buffar ibland, hur det rör sig därinne och magen rör sig som en våg är något av det mysigaste just nu som jag njuter av. Det är så underbart ?? Veckorna tickar ner och konstigt nog så tänker jag väldigt lite på förlossningen med tanke på min förlossningsrädsla. Antar att det är positivt, att jag insett att det inte finns en anledning att oroa sig över något jag inte kan göra något åt just i denna stund. Eller så kanske jag medvetet inte försöker tänka på det för att lugna mig själv haha

gravid-vecka-för-vecka-29-gravidmage

Hur kroppen mår

Jag har kommit på mig själv med att gå som en gravid haha Jag vaggar fram, går med magen i vädret och har en typiskt gravidgång. Ni förstår nog vad jag pratar om när ni väl ser er gravid promenera ? Det börjar göra mer ont i kroppen nu. Eller nej det är fel att säga att det gör ont, kroppen känns snarare mer trött och mitt sätt att stå, sitta och sova påverkar min ländrygg. Foglossningen känns av lite mer när jag går, framförallt när jag går snabbt eller försöker småspringa vilket även är anledningen till att jag tar det lugnt när jag rör på mig ?

gravid-vecka-för-vecka-29-gravidmage-utveckling

Bebisens utveckling

Det märks att det börjar bli trångt i magen för lilltjejen för den känns så full. Det är inte så konstigt med tanke på att hon är ca 35 cm och snart väger 1,5 kg. Hon är nu lika stor som en ekollon squash (vad det nu är haha) och hon utvecklas för fullt. Lungorna, musklerna och hjärnan blir mer och mer utvecklade och hennes skelett börjar bli hårdare. Hon sparkar och rör sig en massa vilket är så mysigt. Det känns både bubbligt och med tydliga slag – älskar det verkligen ♥