Lämnat in ansökan om föräldrarledighet

På bussen hem efter jobbet igår satt det en mamma med sin 3-5 åriga dotter i sätet tvärs över gången. Dottern skiftade mellan att gråtskrika, till att skrika av nöje till att skrika att hon inte ville det ena och det andra. När jag satt där bredvid tänkte jag nog samma sak som alla blivande föräldrar tänker i en sådan situation – ”sådär kommer inte vårt barn bete sig” haha. Man vet ju att den situationen är oundviklig men jag tror nog att alla förstagångsföräldrar tänker så, eller har jag fel? 🙂

Idag lämnade jag även in min ansökan för föräldrarledigheten. Så konstigt att be om ledigt i 10 månader från början på mars, det är ju liksom mer än vad man brukar be om haha 🙂 Det jag tycker är skönt är att jag har möjlighet att justera längden på min mammaledighet beroende på hur vardagen ser ut. Vare sig om jag vill korta ner ledigheter eller förlänga föräldrarledigheten. Så länge jag har en dialog med min chef så kan jag justera det 🙂

Men är 10 månader för lite? Älsklingen kommer ju ta 2 månader efter mig innan hon ska börja förskolan (vilket hon kan göra från ett års ålder) så det känns som att 10 månader är lagom. Eller så tycker jag nu i alla fall haha 🙂

Hur lång föräldrarledighet tog ni ut eller hur lång ledighet kommer ni vilja ta ut? 🙂