Gravid vecka för vecka – vecka 27

Enligt min gravidapp Preglife så har jag passerat 67% av min graviditet nu och jag har endast 90 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum 19 mars. Det är ju ingenting! Om två dagar är det dessutom prick 3 månader till the due date och det gör mig så varm inombords. Snart är hon här. Snart så ❤

Mitt mående

Det är fortfarande bra tack och lov. Tröttheten är såklart påtaglig som vanligt men det är bara att gilla läget haha. Jag känner att min nya roll börjar sjunka in mer och mer nu. Jag börjar tänka på hur jag ska bli som mamma, vilken förebild jag vill bli och hur jag ska lära henne att växa upp till att bli en tuff, självsäker, nyfiken och snäll tjej. Kommer jag klara den rollen, eller snarare hur ska jag göra för att uppfylla den rollen. Jag har länge undrat om jag kommer få den där mamma instinkten där man bara vet vad man ska göra, då den känns så långt borta just nu, eller kommer den automatiskt när plutten väl är här? Tänker det här med matning, nattning, när hon gråter osv. Känns lite läskigt när man vet att den nya rollen väntar – kommer jag hålla måttet?

Hur mår kroppen

Den mår också bra tack och lov haha. Ryggen mår bra, benen mår bra och brösten är bra. Jag börjar märka av mer tydliga blodådror längs med sidorna på magen och på tal om magen så växer den som bara den. Jag blir verkligen större för varje vecka nu 🙂 Vissa dagar kan jag känna av lite lätt smärta under magen (är det foglossning?) samt att jag känner mig lite extra spänd. Jag blir mer andfådd nu när jag går snabbt (får skylla på graviditeten och inte min dåliga kondition 😉 ) och har kommit till den punkten nu när typ 95% av min garderob inte sitter bra :/ Dags att köpa klänningar tror jag!

Bebisens utveckling

Hon växer så det knakar inne i magen och jag har så svårt att tro att en liten människa som är över 30 cm och väger över 1 kg får plats därinne. Att hon dessutom har utrymme att vara extra livlig är bara så mysigt – du får gärna röra dig mer, älskar fosterrörelserna ❤ För att få en bättre uppfattning om hennes storlek är hon nu som en aubergine 😀 Enligt amerikanska studier är det även nu hon kan börja drömma (❤❤❤) – undrar vad du drömmer om lilla tjejen ❤