Gravid vecka för vecka – vecka 26

Då har man passerat gravid vecka 26 och det känns så fantastiskt! Längtar tills jag kan hålla lilla plutten i min famn, se hennes första leende och se hur hon mer och mer börjar reagera på allt hon ser och upplever runtomkring ❤ Blir så blödig när jag skriver det här för det blir verkligen mer verkligt för varje dag som går och för varje litet bubbel jag känner i magen ❤

Gravid-vecka-26-mage

Mitt mående

Jag har insett att graviditeten verkligen är jättebra för att börja ta hand om sig själv mer. Jag har alltid tränat och ätit bra men nu tänker jag mer på helheten. Jag försöker stressa mindre, smörja in kroppen mer regelbundet, låta mig själv ta tid till saker och tänka på mitt inre. Jag andas bättre och har blivit mer medveten på min kropp.

Att jag lyssnar på kroppens signaler. Är jag trött och vill sova så gör jag det, vill jag vila från gymmet så gör jag det och vill jag gå hem från en tillställning redan vid kl 20 så gör jag det. Jag tycker det är så skönt att tänka så här. Kanske beror det på att jag dagligen känner lilla plutten och tänker på tiden som väntar. Så jag mår jättebra just nu – bortsett från tröttheten så är jag på topp!

Gravid-vecka-26-mage-blivande-mamma-bloggare

Hur kroppen mår

Magen växer verkligen nu och jag tycker det är så fascinerande att magen kan växa så mycket på endast några veckor. Det är mysigt. Än så länge känns ryggen tillräckligt stark att stå emot den stora magen då jag dagligen försöker tänka på min hållning. Ibland upplever jag kramp i vaderna när jag sover eller lite kramp i min vänstra skinka som känns lite jobbigt om jag ska var ärlig. Men fick tips från min barnmorska att massera mycket för att stimulera blodcirkulationen och även stretcha regelbundet.

Bebisens utveckling

Lilla plutten växer så det knakar inne i magen och hon är nu lika stor som ett salladshuvud – ett stort salladshuvud haha. Hon är över 30 cm lång och väger snart 1 kg. Tänka sig att jag bär en så stor liten plutt i magen. Hur får hon plats? haha 🙂 Hon rör sig mycket mer nu och ibland får man känna en lyckospark eller high five från insidan ??Hon börjar nu samla på sig mer underhudsfett (gulligt!) men tydligen har hon fortfarande mer hud i förhållande till kroppen – intressant! Hon har fullt utvecklade ögonfransar och hon suger ofta på tummen ❤❤❤ Gullet, längtar tills du är här ❤