Besök hos barnmorskan

Hej alla fina läsare – så himla mysigt att vakna upp till ett vinterland imorse med solsken och att det är lite isigt i luften. Har för mig att jag läst att det blir mer isigt i luften om det är molnfritt på himlen än om det är molnigt. Det är i alla fall härligt att solen skiner idag då man märker hur bristen på D-vitamin påverkar en.

Imorse var jag och älsklingen hos barnmorskan för att ta lite prover och prata om hur jag mår. Jag mår fortfarande väldigt bra tack och lov utan vare sig smärtor i kroppen eller andra symtom vid graviditeten trots att jag går in i gravid vecka 26 imorgon. Tröttheten håller fortfarande i sig men det får jag helt enkelt leva med haha. Utöver att prata om lite övningar/läxor jag ska göra inför förlossningen (har förlossningsrädsla – kan berätta mer om det i ett annan inlägg) så gick vi även igenom:

  • Vi valde vilket BB vi vill föda på. Vi valde Södersjukhusets BB.
  • Vi tog blodprov.
  • Kollade blodtrycket.
  • Mätte magen som låg på 25 cm vilket stämde enligt kurvan.
  • Vi kollade även min vikt. Har tydligen bara gått upp 5 kg sen början av min graviditet och då jag snart går in i månad 6 låter det som en helt okej viktuppgång vid graviditeten om ni frågar mig haha 🙂
  • Sen lyssnade vi på hjärtslagen (första gången som älsklingen hörde dom ❤ ) som var lika starka, fina och regelbundna som senaste besöket. Hennes hjärta slog 150 slag i minuten vilket var väldigt bra enligt min barnmorska 🙂

Snart är det endast 3 månader kvar – vart tar tiden vägen!?