Recept på hallonpaj

recept-på-hallonpaj

Nu ska ni få ett så gott och enkelt recept på hallonpaj som tar ca 30 minuter att göra. Med endast 4 ingredienser som man alltid har hemma. Detta är alltså en perfekt fika att slänga ihop för den spontana fikastunden, för det plötsliga julmyset eller en jag-är-sötsugen-och-vill-slänga-ihop-något-snabbt fikat. Det bästa med detta recept är att du kan göra hur många eller hur få pajer du vill då du gräddar dem i muffinsformer.

små-hallonpaj-muffinsform

Detta är ett enkelt recept på hallonpaj och för 12 mini pajer behöver du:

  • 200 g margarin
  • ca 3 dl vetemjöl
  • ca 1-1,5 dl socker
  • Önskad mängd bär (frusna eller färska). Jag valde hallon.

Detta är en smulpaj med hallon, men receptet funkar minst lika bra för exempelvis äppelpaj, specifikt recept på äppelsmulpaj då. Den godaste formen av paj 🙂

Sätt ugnen på ca 200 g

enkel-snabb-hallonpaj

Låt margarinet tina lite innan du delar det i mindre tärningar och lägg det i en dunke. Häll i mjölet, sockret och börja sedan knipa ihop ingredienserna till en smuldeg.

Lägg lite smulpaj i bottnen på formarna och tryck ut till en jämn botten. Detta behöver inte vara så noggrant, utan är mer för att få extra mycket av den goda smuldegen.

baka-hallonpaj-snabbt

Lägg önskad mängd bär i formarna och toppa med lite socker, men det är självklart valfritt. Toppa sedan med den resterade smulpajen. Den behöver inte täcka bären utan man ska låta de intensiva färgerna lysa igenom.

Baka hallonpajen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills smuldegen fått lite färg.

Servera rikligt med vaniljsås, ni vet hur man säger – Man ska äta vaniljsås med hallonsmulpaj, inte hallonpaj med vaniljsås haha 🙂 Så gott, mums!

enkel-hallonpajenkel-hallonpaj-med smuldeg