Min graviditet fram tills idag

positivt-graviditetstest

Då jag snart har passerat 24 veckor av min graviditet innebär det också att det är mycket tankar, känslor, mående och gravidsymtom som ni är helt omedvetna om. Men om jag ska vara ärlig så har min graviditet varit väldigt enkel och knappt påverkat min vardag. Jag brukar säga att om jag inte var medveten om pluset på stickan eller ignorerar det faktum att jag inte haft min mens sen i juni, så hade jag inte haft någon misstanke av att jag är gravid. Så pass milda har mina symtom varit, vilket jag är så tacksam för. Det har gjort att jag har kunnat fortsätta leva som vanligt med endast extra trötthet och viss svårighet med maten.

gravid-vecka-12

Känslor och tankar under graviditeten

Jag har nog inte riktigt smält det faktum att jag ska bli mamma och att vår familj ska bli tre. Vi är överlyckliga men samtidigt så känns det som att jag ännu inte har fattat det då jag inte ser eller känner de där ”klassiska” gravidsymtomen. Vi har ju försökt bli gravida längre vilket kanske är en anledning till att jag tror att detta är en dröm. Så konstigt att tänka så, men det kanske är graviditetshjärnan som spelar ett spratt. Jag ser inte heller den tydliga gravidbulan trots att jag är mer än halvvägs på resan. Allt detta ledde till att jag inte trodde att det fanns något därinne, att allt bara var en skengraviditet. Men efter KUB-testet i vecka 12 och det andra ultraljudet i vecka 18 så var jag säker. Där låg hon <3

Illamående vid min graviditet

Det har jag faktiskt inte känt av. Jag tror jag har spytt totalt 6 gånger under de senaste månaderna och det har endast varit i samband med att jag druckit för mycket vatten på morgonen (på tom mage då), att jag ätit för snabbt av något som magen inte gillade eller att jag druckit vatten i samband med en måltid. Jag har inte upplevt någon morningsickness eller ett påtagligt illamående under dagarna vilket jag är glad över.

Vad händer i kroppen under min graviditet

Min kropp mår bra, känner sig stark och har inte visat några bekymmer vare sig när det kommer till värk i rygg, foglossning eller andra besvär. Jag har känt av lite värk i magen och trötthet i benen men annars har allt och är allt som vanligt. Jag har även haft möjlighet att träna som vanligt under graviditeten vilket jag tror är en stor orsak till att kroppen är så stark då jag varje dag ser till att stärka kroppen inför de förändringar som sker.

Hur har er graviditet varit hittills? Hur har era gravidsymtom varit och har er vardag påverkats av de förändringar som skett/sker i kroppen?