Rutiner för november

Har ni haft en bra dag idag? Min har varit lite upp och ner, man kan säga att det har varit en klassisk måndag som innehållit en mix av allt. Ett oförberett kundsamtal som inte gick som förväntat, en mysig promenad med mamma som kom förbi på lunchen, bockat av dagens to-do samt hängt med härliga kollegor. Kan man få en bättre start på veckan? tja, kanske det men det positiva med dagen har helt klart övertaget för det negativa.

Men en ny vecka är igång nu, så härligt, och det innebär nya tag i livet och med mina rutiner. Planen för november är att fokusera på mig själv, min hälsa, mina viljor och mina drömmar. För att uppnå detta har jag satt upp en lättsam struktur som är enkel att följa med roliga checklistor, belöningar och tydliga målbilder. Så som en inre visionboard ska vara.

Mina rutiner för november ❤

  • Prioritera jag-tid. Då menar jag inte att bara sitta i soffa med datorn i knät och scrolla på Facebook. Utan här ska jag fokusera på mig själv och min hälsa. Kanske läsa en bok, lägga en ansiktsmask och äta ett gott bakverk eller unna mig ett inspirerande tidning att läsa till ljudet av filmmusik från Hans Zimmer.
  • Ge mig minst 1 timme per dag, sammanhängande eller utspritt under dagen, där jag prioriterar mina drömmar på ett eller annat sätt. Det kan vara att föra anteckningar över spontana tankar och intryck som kan vara användbara, samla inspirationsmaterial från konkurrenter eller sitta ner med datorn och skissa på layouten. Minst 1 timme, det har man tid med.
  • Stressa mindre och låt saker ta den tid det tar. Jag kan bara göra så mycket som jag gör och det är onödigt att stressa upp mig i onödan för något jag inte kan förändra. Det jag inte hinner fortsätter jag med nästa dag.
  • Ta vara på tiden till och från jobbet med att lyssna på en ljudbok. Har just nu påbörjar Outliers: 10 000 timmarsregeln som redan verkar lovande. Jag ska investera i mitt inre mående och att utvecklas.
  • Tacka ja till det jag vill göra, tacka nej till det jag inte vill göra, utan att få dåligt samvete. Det är svårt då man alltid känner ett behov att förklara sig om man inte vill göra något. Det känner ni säkert igen så det får bli en utmaning för oss alla. Samtidigt som jag ska se till att tacka ja till det jag vill göra så att jag tar tillvara på dagen och fyller mina dagar med det som ger mig värde ❤