En härlig vistelse på Gotland & katastrofal hemresa

Tidigt söndags morgon körde jag och älsklingen till Nynäshamn för att ta båten Destination Gotland till Gotland för att spendera 2 dagar tillsammans med våra vänner Lukas och Jeaninne som flyttade dit för ca 2 månader sedan. Båten gick 05 på morgonen och vi kom fram runt 08:30 och spenderade båtresan på bästa tänkbara sätt – med att se den nya Aladdin (med svenskt tal) på båtens skeppsbio haha Bästa sätena på hela båten och vips så hade över 2 timmar passerat 😀 Filmen var inte den bästa, men det är bara för att man jämför med det tecknade originalet man växte upp med 🙂

Väl på land så åt vi en snabb frukost medans vi väntade på Lukas och Jeaninne som sedan visade oss runt i Visby. Bland annat en vacker botanisk trädgård, olika ruiner, godisbutiken som Pippi besökte i serierna och såklart alla vackra byggnader i Visby. Det känns verkligen inte som att Gotland tillhör Sverige, atmosfären är helt annorlunda 🙂 Vi käkade lite pizza till middag och körde sedan till en strand för ett kvällsdopp. Först doppade jag endast fötterna men då det var så varmt så bytte jag om till badkläderna och tog ett dopp. Det var så skönt, inte som första doppet förra lördagen haha Där stannade vi ett tag innan det blev lite kyligt och Leonié (deras snart två åriga dotter <3 ) blev lite otålig 🙂 Vi avrundade kvällen med lite snacks framför en film om wrestling haha

Under måndagen så passade vi på att sova ut då vi knappt sovit något dagen innan. Vi käkade en snabb frukost och försökte pussla ihop dagens planer. Både jag och älsklingen var bara glada över att vara där och umgås så det blev ändå en ganska lugn dag 🙂 Vi åkte till ett mysigt ställe där de serverade goda langos, jag tog en med kyckling, gräddfil och rödlök. Därefter lämnade vi Leonié hos sin morfar så att vi fyra kunde umgås i lugn och ro, och vi valde att åka till en annan strand under kvällen för att kunna bada alla fyra. Det var lite kallare i vattnet än under dagen innan men det var även något kallare i luften under kvällen. Men vi tog ett dopp, såg jättemånga små maneter och även en snok som simmade i vattnet. Sen åkte vi till en bbq-restaurang där de spelade livemusik. Musiken var bra men maten var inte så god tråkigt nog :/

Idag åkte vi hem, trist att vistelsen blev så kort men det är bättre än inget. Vi åt frukost och umgicks en sista timme innan vi var tvungna att åka till båten som skulle lämna hamnen strax efter 12:30. Men hemresan gick inte felfritt kan jag säga er, helt katastrofalt vill jag påstå haha På vägen hoppade ett rådjur framför bilen så att vi fick tvärbromsa rätt så hastigt, men vi alla klarade sig. Väl vid båten så stod polisen där och gjorde alkotest på alla förare, och då älsklingen hade druckit 4 öl kvällen innan var han nojig att bli av med körkortet, men han klarade sig. Sen såg vi på bio igen under båtresan tillbaka (vi såg Aladdin igen, men vi var tacksamma över att ha någonstans att sitta med tanke på att det inte fanns någon sittplats någonstans haha). Men, när vi ska lämna båten så startar inte bilen. Så personalen får putta ut bilen från båten och utanför båtområdet och vi fick vänta 3 timmar på att vägassistans kom för att hjälpa oss. Tydligen hade batteriet dött av någon anledning, så istället för att vara hemma runt 17:30 så kom vi innan för dörren vid 22:30… haha Vi fick ju låna min pappas bil så det var väldigt pinsamt att behöva ringa och säga att bilen inte startar, men tur att det bara var batteriet som var dött 🙂