Riddarholmskyrkan, Storkyrkan, utsikt från Stockholm stadshus, Toppen av Hammarbybacken och japansk curry

Idag var det Sakis sista hela dag här i Stockholm, imorgon flyger hon vidare till vänner i London så vi försökte verkligen maximera den här sista dagen så att hon fick ett bra avslut på sin vistelse här. Jag hoppas hon känner att hon har fått se det hon velat och att hon har haft det bra dessa två veckor 🙂 Det första vi gjorde var att åka till det Japanska Torget för att köpa hem japanskt ris till kvällens middag som Saki lagade åt oss, nämligen japansk curry som var så god 🙂 Men mer om det längre ner 🙂

Efter vårt besök på Japanska Torget hade vi siktet inställt på Riddarholmskyrkan för att se gravar från tidigare kungar och drottningar. Efter det gick vi till Storkyrkan för samma ändamål, se gravar från tidigare kungligheter och den vackra arkitekturen. Jag är inte mycket för kyrkor då jag inte gillar vad de står för, men man kan inte förneka att just dessa två är väldigt vackra på insidan 🙂

Kommer ni ihåg vår första dag i Stockholm med Saki när vi besökte Stockholm Stadshus? Då bokade vi endast en guidad tur runt i Stadshusen, men vi gick aldrig upp för tornet för att se utsikten. Så idag var vi tillbaka på platsen för att traska upp för den långa trappan till toppen. Jäklar vad trött jag blev i benen haha Inte nog med att det var 30 grader ute idag, men att gå upp för trappor i ca 10 minuter instängd i ett trångt torn är inte direkt svalkande haha Men utsikten från toppen var i alla fall fantastisk haha 🙂

Sen mötte vi upp mina två bröder, Ludvig och Birger, för ett snabbt besök på Livrustkammaren. Det är tur att vissa museum är gratis, tycker att det är bra att historia är tillgängligt för alla 🙂 Vi hann dock inte kika igenom alla rum på museumet då de hann stänga 40 minuter efter att vi kom dit haha men det var trevligt i alla fall 🙂 Jag tog dock inga bilder så vi hoppar direkt till nästa stopp för dagen där vi promenerade upp för Hammarbybacken för att få utsikt över Stockholm därifrån. Det var en jobbig promenad upp men det var värt det. Stockholm under sommaren är verkligen så vackert!

När klockan började närma sig middagstid skynda vi hem för att äta Sakis hemlagade curry som var så god. Perfekt kryddad och i kombination med det japanska riset blev det så perfekt, det kändes nästan som att vara i Japan igen haha 😀 Tack för middagen Saki!