Rökförbud i Stockholm

God morgon alla fina, har ni fått en bra start på dagen? 🙂 Så märkligt väder vi har alltså, i Europa verkar det vara extrem värmebölja men vi har regn, 14 grader och moln haha Inte för att det gör mig så mycket, då kan jag gå klädd i mer bekväma kläder nu när jag inte trivs med mig själv. Körde igenom ett bra pass på gymmet nu på morgonen, triceps, bröst och lite cardio på det – härligt. Är glad att jag trots ett långt upphåll med styrketräning fortfarande känner mig stark nog att pusha mig att öka i vikt för varje repetition. Vill man så kan man 🙂 Men idag är det tisdag och jag har inga andra planer än att jobba, så ska få lite kvällsjobb gjort när jag kommer hem, samt boka första körlektionen med pappa – vad har ni för planer idag?

Sidospår: Idag känner jag mig lite grinig om jag ska vara ärlig haha, lade upp ett inlägg i vår bostadsförenings facebookgrupp igår kväll där jag undrade hur vi kunde lösa problemet med att det är sommar, vi vill ha öppet fönster men extrem rökluft kommer in i lägenheten då folk röker på sina balkonger. Igår luktade det så mycket att man kände det hela vägen till badrummet och vi fick ont i huvudet och mådde illa. Svaret vi fick? Vi får helt enkelt acceptera det och stänga fönstret när någon röker.

För det är så det är, vi som inte röker måste hela tiden anpassa oss efter dom som röker. Man får alltid flytta på sig på tågperronger och busshållplatser, man får hostattack så fort de tänder cigaretter mitt på gatan så man får ett rökmoln i ansiktet om man går precis bakom (händer hela tiden!) och man får alltid byta bord på uteserveringar om någon röker. Vi ska alltid anpassa oss och acceptera det, men de visar ingen respekt eller hänsyn tillbaka (inte alla men majoriteten). Tycker det är så irriterande. Så i sommar får vi helt enkelt inte ha något fönster öppet, för om vi har det måste vi hela tiden vara uppmärksamma på om någon röker så vi kan stänga det och sedan öppna det igen… Jag är helt för det rökförbud som just nu är på tapeten i Stockholm, tack och lov säger jag bara, är trött på att ofrivilligt få mina lungor förstörda… Förstör dina lungor så mycket du vill, be my guest, men dra inte min hälsa i skiten…