Sista dagen i Tokyo – Ueno Park, många sakuraträd, Ameyoko Street, foodtour & Hej då

Neeej, sista dagen i Japan får bara inte vara förbi, inte nu – jag vill inte åka hem imorgon ? Vi har verkligen levt i den bästa tänkbara bubblan under dessa 3 veckor och tanken av att åka hem gör mig så ledsen ? Det är ju alltid tufft att återgå till verkligheten igen efter en semester men det känns extra trist just denna gång ?❤

Idag har vi verkligen kramat ur det sista av Tokyo för att avsluta resan på bästa tänkbara sätt. Vi började dagen lite tidigare än vanligt (runt 9:45) med att möta upp Saki vid Ueno för en gemensam frukost. För oss är en riktigt bra frukost en rejäl måltid som vanligtvis består av antingen tonkatsu eller udon. Matigt ska det vara, så en kombinerad frukost/lunch börjar vi alltid dagen med och för resans sista dag blev det udon & tempura. Mums!

Vid Ueno så hade vi två saker att bocka av på vår to-do där den ena punkten var att vandra längs med Ameyoko Street. Detta är en gata (eller snarare två huvudgatoe och väldigt många fler små gränder) som är fylld med butiker, färsk mat, streetfood och crepes såklart. En gata där man kan hitta många souvenirer att köpa hem ? Målet var att hitta en ny träningsväska (som även skulle användas som ytterligare en väska att packa i inför morgondagens hemresa haha) och det gjorde jag – topp!

Vädret var verkligen på vår sida idag, med strålande sol och vårvärme! Nu skulle vi bocka av punkt två på vår to-do som var att se sakura vid Ueno Park. Ueno Park ligger precis vid Ueno Station, och precis vid Ameyoko Street. Hela parken var fylld av sakura i full utblommning och det var mycket folk som hade piknik och fotade de vackra blommorna. Träden var så tjocka med sina löv att det skapades som ett tak över en flera meter bred gång – så vackert. Besök verkligen Ueno Park vid sakura – det är ett måste!

Den sista shoppingen inhandlades i olika drugstores i Shibuya, allt från kakor till skönhetsprodukter från japanska drugstores.

Vad vill man göra under sin sista dag i Tokyo? Äta såklart, passa på innan ,än åker hem igen ? så vi besökte 3 restauranger under kvällen och ville maximera resans sista måltid. Vi åt den bästa tonkatsun vi någonsin ätit, fortsatte sedan till ett sushiställe där vi beställde in deras fatty tuna som var så god och avslutade kvällen med yakiniku – en rätt där man steker sitt egna kött – tre måltider att minnas ??

Nu blir jag ledsen när jag tänker på att flyger lyfter från Narita imorgon efter kl 10 på morgonen, det är ju inte långt kvar tills dess ?