Tokyo Tower, Chidorigafuchi Park, Shibuya, Mega Don Quijote & Shabu Shabu

Dagarna börjar lida mot sitt slut här i Japan och det gör oss så ledsna ? Vi har varit i en fantastisk bubbla de senaste 3 veckorna att det känns så konstigt att åka hem till verkligheten igen :/ Men än så länge är inte resan över – vi har en hel dag framför oss imorgon också ?? Men innan jag ska hoppa i sängen för denna onsdag ska jag sammanfatta dagen för er ?

Vi har alltid som tradition att besöka Tokyo Tower vid varje vistelse i Tokyo så vad passade då bättre att åka dit idag när soöen sken över staden ? Vi besökte templet som finns precis framför tornet, blev glada av festivalstämningen och solen som värmde kroppen. Vi åkte endast upp till Main Deck men det räcker gott och väl för en bra utsikt över staden ? En annan tradition vid Tokyo Tower är att äta en crepe från creperian precis nedanför – det blev en crepe med vaniljkräm, grädde, kolasås och vaniljglass. Mums ☺

Därefter så ville vi besöka en park som inte rekommenderas så mycket i ”saker att göra i Tokyo” eller speciellt ”saker att göra i Tokyo under sakurasäsongen” – vilket vi tyckte var så konstigt för det var crazy beautiful ? Chidorigafuchi Park heter stället och är defenitivt en must go plats under sakurasäsongen. Vattnet, de rosa träden, solen och roddbåtarna gjorde det hela till en magisk upplevelse ? Vi ville hyra en båt – så romantiskt – men kön var sååå lång att vi bestämde att skita i det haha Nästa gång får vi vara där tidigt ?

Sen var det dags för shopping inne på en Mega Don Quijote i Shibuya. En Don Quijote är en välkänd kedja som säljer allt man kan tänka sig till bra priser. Här kan man fynda grym skönhetsvård och det var målet för besöket. Dock hann vi inte kolla igenom alla våningarna eller ens hitta hälften av allt på listan då vi skulle möta Saki för middag, så det får vi handla imorgon ?

Sen var det dags för middag så vi gick till ett mysigt Shabu Shabu ställe där vi åt riktigt god mat och drack gott. Shabu Shabu är en rätt där man själv kokar kött och grönsaker i en buljong från en kastrull som står mitt på bordet – enkelt, smidigt, kul och det är sååå gott ?