Nissan Headquarters, vackert köpcentrum, CupNoodles Museum & bilspel

Idag har vi upptäckt lite mer av Yokohama och vi fullföljde min to-do lista till nästan 100% ? En fördel med Yokohama är att många populära turistområden är relativt nära varandra, med gångavstånd ?

Vi tog lite sovmorgon idag och började dagen med frukost/lunch på en curry restaurang. Alex tallrik var gigantisk (tänkte först beställa samma men ändrade mig som tur var ?) men jag tog en beef katsu med curry som var i en perfekt storlek. Gott, lite spicy men mättande ?

Det var ganska kyligt ute idag så vi satsade på att hålla oss inonhus så mycket som möjligt – så dagens andra aktivitet var att promenera till Nissan Headquarters för att kika på bilar ? De hade bland annat en Nissan GTR Nismo (som tydligen inte ens säljs i Sverige), bilspel och möjlighet för provkörning. Men då Alex inte hade ett internationellt körkort så fick han inte det ? Ps: Vill ni köra bil i Japan så måste ni ha ett internationellt körkort ni måste fixa innan ni åker!

Efter det så gick vi till ett shoppingcenter för att leta lite kläder till älsklingen och hela shoppingcentret kändes så lyxig ?

Därefter så skulle vi vara lite kulturella och besöka ett museum – ett CupNoodles Museum för att vara exakt haha ? Den första snabbnudeln lanserades år 1958 och det coola var att samma tillverkare lanserade världens första instant noodle att äta i rymden (!!!) år 2005 – så häftigt ?

Vi gick även förbi ett litet nöjesfält som vi gärna hade gått in i (fanns med på to-do listan) men då det var alldeles för kallt och vi båda faktiskt inte kände för att åka berg- och dalbanor så struntade vi i det ? Men det såg kul ut ?

Yokohama är verkligen en storstad i miniatyr format, så när vi traskade tillbaka till lägenheten så hamnade vi i ett område som kändes som Shinjuku – livligt, neonskyltar, restauranger vart man än vände sig och arkad hallar ? Vi spelade såklart lite bilspel och jag måste erkänna att jag är ganska grym ?

Jag älskar verkligen att det alltid är liv på gatorna, även sent på kvällen. När vi rörde oss hemåt strax innan kl 22 så var det fortfarande hur mycket folk som helst ute och vissa butiker och nästan alla restauranger hade fortfarande öppet. Älskar den här atmosfären – En stad som aldrig sover ?