Imperial Garden, Sensoji Temple, Nakamise Street & Beer Building

Hej alla fina ? hoppas allt är toppen med er idag, klockan är strax efter midnatt i Sverige just nu – kl 01:05 för att vara exakt men här i Japan gör vi oss redo för nya äventyr – vi ska till Hakone idag ?

Då bloggen har strulat och även haft brist på wifi så har jag inte kunnat uppdatera de senaste 2 dagarna men hey, det är bara att ta igen det ? så i detta inlägg tänker jag berätta om vår måndag som spenderades omgiven av vackra vyer ?

Då solen sken och det var bra väder (13+) så tog vi en tur till Imperial Garden som låg ca en 20 minuter lång promenad bort. Så fantastiskt att det finns så mycket natur och historia mitt i Tokyo och det fascinerande är att hela Tokyo är byggt runt palatset. Center av Tokyo ? Ni ser ju hur vackert det är ?

Vi åt en jättegod frukost/lunch – en supergod tonkatsu ?

Åkte till Ginza för att besöka deras Nissan showroom för att spana in deras bilar, bland annat 2019 års Nissan GTR. Vi fick även testa på en VR-upplevelse där vi ”åkte” på en racingbana – coolt ?

Sen tog vi Tokyo Metro till Asakusa för att besöka det omåttligt populära Sensoij Tempel och den ca 250 meter långa Nakamise Street som sträcker sig fram till templet. Gatan är fylld med 100-tals souvenirahoppar, matstånd och gatan var proppad med folk haha Men en häftig upplevelse var det, speciellt när man såg templet i förgrunden ? Vi åt god streetfood – yakisoba – och åt även god glass i folkvimlet ?

Kanske 5 min därifrån så besökte vi Sumida River och därefter den fina gula byggnaden. Vad tycker ni det ser ut som? ? Ett glas öl såklart ? Det där är Asahi Building, vi åkte upp till 22a våningen och tog ett glas med den fina utsikten ?

Efter det tog vi en tur till Akihabara igen för att spela lite arkadspel och kika mer i deras animebutiker ?

Vi hade bokat tid att äta middag med Saki kl 19 i Shinjuku så det var snabbt dit för att äta middag på en god restaurang. Tog en måltid med ris, kött, green onions (vad är det svenska order haha) och den största drycken jag någonsin fått ? tänkte att den skulle vara normal i storleken, det var därför som jag beställde in 2 drickor haha Aja gott var det i alla fall ?