Kyligt väder, Daiso & Beef katsu

Ännu en dag är förbi och idag har vi varit i Japan i 1 vecka, så skönt när man vet att ytterligare 2 veckor fortfarande väntar ?

Men idag hade vädret shiftar helt från tidigare 20 grader, med endast 9 grader ute så fick jackan åka på och halsduken som en backup. Men i övermorgon kommer värmen tillbaka igen så det är skönt ? Därför blev vi lite osäkra på vad vi skulle göra idag så vi kunde hålla oss varma. Då mycket av vår to-do lista innebär mycket tid utomhus så valde vi tillslut att åka till Akihabara, Tokyos anime och elektronik distrikt ? Anledningen = arkadhallar och roliga butiker att gå in i haha ?

I Akihabar åt vi även fantastisk mat som jag faktiskt blev tipsad om i en v-logg med Top ten things to do in Akihabar – tack för det superbra tipset! Ska ni till Tokyo måste ni åka till Akihabar och till restaurangen Gyukatsu Ichi Ni San för att äta deras beef katsu (som tonkatsu med fläsk fast med kött istället). Vi hade tur som kom dit precis innan det blev kö – kanske runt kl 16-16:30, för detta ställe är litet och det blir tydligen snabbt kö då det är så populärt. Det är inte konstigt med tanke på att maten var sååå goood ?? Man fick en skivad, friterad köttbit som man sedan kunde steka själv på en spisplatta framför sig. Gaah vattnas i munnen av att bara skriva om det ??

Efter att ha spelat lite bilspel, shoppat lite skönhetsprodukter och frusit lite så tog vi tåget till Kinshicho station för att besöka den största Daiso butiken i Tokyo. Daiso är en 100-yen butik där allt kostar 100 yen (plus skatt så ca 108 yen, som motsvarar ca 8,5 kr) och den här butiken hade allt man kan tänka sig inom t ex. inredning, städning, skönhet och köksprodukter. Tror jag var där i 1 timme och fick med mig lite saker jag fått rekommenderat från olika v-loggar ? Tänkte göra en egen v-logg med Top ten things to buy from Daiso så ni kan se vad jag köpte ?

Sen kikade vi runt lite till, åt god tempura udon men rörde oss sedan hemåt när klockan passerade kl 21. Vi laddar battererna inför morgondagen som sannolikt bär av till Shibuya för lite mer shopping ?