Kamakura, bambu forest, shrines & hiking

Idag har vi besökt ett nytt ställe, nämligen Kamakura som ligger ungefär 1 timmes tågresa med JR-line från Tokyo. Så vi gick upp tidigt, hoppade på JR-line mot Yokusuka och mötte upp Saki vid Kamakura stationen 😊 Vi hade även tur med vädret denna dag, 21 grader och strålande sol – man kunde ju inte be om etr bättre väder 😍

Men first things first, då vi inte hade ätit någon frukost innan den långa tågresan så gick vi till ett cafe precis vid stationen där vi åt lite frukost/lunch – en köttcurry för mig med japanska hot cake (tjocka pannkakor) till efterrätt. Mums, blev så mätt 😋

Sen traskade vi ner för en proppad gata med många restauranger, cafeer och butiker längs med sidorna. Man såg även många som var klädda i vackra kimonos, som geishor – de var så fina 😍

Nu kom vi äntligen fram till templet – Tsurugaoka Hachimangu – som var något av det vackraste jag sett 😍 Saki visade oss även hur man skulle be om en önskning i deras ”önskebrun” och det var lite coolt – får man hoppas den slår in då bara haha

Sen tog vi oss till en liten bambu forest i Kamakura, kanske 30 minuters promenad från templet Tsurugaoka Hachimangu. Alltså bara av att gå runt i Japan är så fantastiskt, speciellt när det är ett så vackert område som Kamakura som har kvar mycket av natauren 😊 Det kostar 200 yen (ca 16 kr) att komma in till bambu skogen och det är något jag rekommenderar, det var så lugnande 😊

Efter en kort busstur tillbaka till Kamakura stationene, efter en kort vilopaus så tog vi en taxi till en annan shrine – Zeniarai Benten som är en shrine för vatten. Det sägs att om man tvättar sina pengar i vattnet som finns där så kommer pengarna multipliceras. Så ni kan ju gissa vad vi gjorde haha 😄

Sen så genomförde jag min livs första hike 😀 I helt fel hike kläder men va faan, det var kul, vackert och så fridfullt att vandra i den tysta skogen. Halvvägs så vilade vi på ett mysit cafe som dök upp från ingenstans haha, och kämpade sista biten. Ni anar inte hur stolt jag kände mig efteråt 😄 Tanken var att vi skulle se Kotoku-in, Kamakura’s Great Buddha (som är gigantisk) men de hann stänga så vi fick se en skymt av den mellan grindarna haha Alltid något 😄

Men dagen tar inte slut där utan vi fortsatta vår lilla genomresa med att ta tåget till Enoshima i Kamakura och det otroliga var att det kändes som att vara tillbaka i Okinawa igen 😄 Området var precis vid vattnet, det fanns palmer och hela atmosfären bara kändes så annorlunda 😊

Men där satte vi punkt för dagen och är nu tillbaka på hotellet och är helt slut efter en så fullspäckad dag 😊 Men det har varit fantastiskt, så kul att upptäcka ett nytt område i Japan och det är kul att få se flera fantastiska saker 😊

Men hur har er dag varit då alla fina? 😊 Jag hoppas ni känner er starka i er själva och tror på er förmåga att lyckas med precis det ni vill – för det kan ni, bara ni bestämmer er och aldrig slutar kämpa 💪😊