Mina dagar i Okinawa

Hej alla underbara läsare – greetings from Okinawa haha ?

Det har varit 4 fantastiska dagar här i Okinawa och då jag har fokuserat på att vila så har även bloggen fått vila. Men lite bättre på att uppdatera på Insta Stories har jag i alla fall blivit, när det funnits internet ?

Men ikväll är sista dagen i Okinawa för imorgon flyger vi till Tokyo (så nice!!!) så tänkte summera dessa 4 dagar i ett inlägg ?

Okinawa dag 1.

Flygresan gick bra, lång, lite turbulent (speciellt från Stockholm-Frankfurt när det skakade nästan hela resan) men efter nästan 20 timmara restid, inklusive tranafer, kanske 2 timmars sömn på 24 timmar så var vi äntligen framme i Okinawa ? Då vi kom fram runt 12 så tog vi oss direkt till hotellet, dumpade våra väskor och lärde känna vårt område – Onna, ca 1,5 timme från Naha.

Det är ett väldigt lugnt område med för det mesta lokala restauranger och mycket dykning. Det är inget livligt turistområde (som Chatan vi bodde vid förra gången, vid Amercian Village som är väldigt turistigt) utan det är väldigt lugnt och perfekt om man är ute efter avkoppling och bad. Vi hittad en liten Yakiniku restaurang som var fantastisky god och avrunade kvällen tidigt för att vakna upp pigga Japan tid ?

Dag 2 i Okinawa

Vi vaknade pigga och glada och begav oss ut med ett mål – hitta dykning och snorkling för oss båda. Det var inte svårt att hitta platser att boka på så allt fick avgöras på två fronter = pris och tid för avfärd. Vi hittafe tillslut ett bra alternativ med dykning & snorkling i bucket list ”Blue Cave”. En grotta där vattnet lyser vackert blått under vatten (google it 😉 ). Så Alex kunde dyka samtidigt som jag snorklade på ytan. Det var så vackert, det är något man bara måste uppleva ? Sen åkte vi tillbaka till hotellet, duschade och åt god mat som man inte kan få nog av ?

Dag 3 i Okinawa.

Då Onna är ett lugnt område så saknade vi våra gamla trakten i Chatan och American Village så vi hoppade på en buss i ca 1 timme och fick direkt nostalgikänslor när man såg parisehjulet uppenbara sig ? Ljudet, luften och alla neonljus kändes som hemma, men magen kurrade så vi gick till vår favoritrestaurang när det kommer till ”rullbands”sushi. Jag vet tyvärr inte vad restaurangen heter men deras sushi är VÄRLDENS GODASTE! Jag rekommenderar verkligen! Sen spelade vi lite arcadespell, gick runt i området, köpte goda Okinawakakor och hängde i deras shoppingmall innan vi åkte hem och åt ännu mer god mat hehe ?

Dag 4 och sista dagen i Okinawa.

Tyvärr så har vattnet varit för kallt för att bada så vi fick endast nöja oss med snorklingen/dykningen som bad denna gång, men sista dagen blev inte händelselös för det ? Nej nej, vi tog bussen igen men denna gång åt andra hållet i över 1,5 timme för att komma till ett av världens största akvarium – Okinawa Churaumi Aquarium, och till vår suprise – en av världens vackraste omgivningar/utsikter. Blev helt chockad hur vackert det var, ville liksom inte sluta titta ut mot vattnet, de vackra blommorna och hur allt bara passade så bra ihop ? Ni ser ju på bilderna hur fint det är ?❤

Vi åt en god lunch med Okinawa Soba (som förövrigt nästan är det enda jag ätit hittills haha ?) och en rolig dryck med glass i. Tänk er en melonläsk med en vaniljglasskula i haha Så random men så gott ?

Sen blev det en sväng inne på akvariumet, såg valhajar (de är gigantiska – är häftigt att man simmat/snorklat med dom ute i det fria. Har ju varit kanske 50 cm från en ?), fina fiskar och söta sjöstjärnor. Sen fortsatte vi turen till Okinawa Native Village för att se hur de levde förr i tiden och avnjöt en glass innan bussen tog oss till hotellet igen ? Tror jag somnade på bussen då jag var så trött så jag hoppas jag kan somna ikväll då taxin går strax innan kl 8 ?

Men nu har vi avnjutit en god middag , är svårt att hitta något som inte är gotr haha ? och packat inför veckorna som väntar i Tokyo nu framöver. Stranden byts ut till storstaden och det har varit så fantastiskt att njuta av 20 grader och sol. ?

Men vi ses i Tokyo alla fina – hoppas ni har det fantastisk hemma i Sverige eller vart i världen ni än befinner er ?❤