Det du inte kan bör du inte ge dig in i

Anser ni att något blir omöjligt att uppnå om man inte har kunskaper inom det? Att det blir en orsak att inte fortsätta kämpa, att man egentligen borde ”stick to what you know” och att det är dumt att sikta mot något man inte förstår? Vet ni vad jag tycker om det – Strunta i det och kör, bara kör!

Alla har börjat på ruta ett, med endast en vision och en tanke de skulle vilja fullfölja. Så länge du vill lära dig och har ett intresse så ska inte okunskap inom ett område vara en anledning att inte försöka. Tänk om alla hade resonerat så, då hade allt vi tar för givet i dagens samhälle inte existerat. Tänk om ingen hade utmanat sin okunskap, lärt sig, kämpat och siktat på sitt mål – tänk vad tom världen hade varit då.

Jag har en vision att bygga en hemsida, och sen en app, men har inga kunskaper alls inom programmering. Men ska det vara ett hinder att inte satsa och försöka?

Okunskap är inget dåligt utan är endast steg ett på en ny resa av lärande. Alla är okunniga inom något i början, därför ska du inte låta din okunskap hindra dig från att följa dina drömmar. Lär dig istället, utmana dig själv, utvecklas och vänd din okunskap till en ny kunskap. Du vet aldrig vart du kommer hamna, men når du inte hela vägen fram till din dröm så har du i alla fall ovärderliga kunskaper. Och det, det gör livet fullt av möjligheter 🙂