Uppfyllde jag några mål i november?

Nu när jag kikar tillbaka på novembers mål så insåg jag nu att jag inte uppnådde något av dom. Inte ens punkt 6 där jag skulle bli bättre på att fota i vardagen haha så sämst alltså :’D

Om jag ska vara ärlig så var november en intensiv månad på alla sätt, så jag tycker det är helt okej att inga mål blev uppnådda i den mån jag hade hoppats, men vet ni vad – det är faktiskt helt okej! Det är okej att det inte alltid blir som man hoppats, velat, tänkt eller trodde – det viktigaste är ändå att man strävade efter något och försökte. Det finns alltid en morgondag att starta om på nytt, ta nya tag och försöka uppnå sina mål då. Funkar det inte då heller? Nej, men då satsar vi på nästa dag.

Det är viktigt att ha mål att sträva efter, men det är minst lika viktigt att acceptera när man inte lyckas uppnå dom inom den tidsram man satt upp. Det gör dig inte dålig eller mindre kapabel till att nå dit du vill, utan det betyder bara att du inte var redo eller hade hittat den rätta vägen än. Inget fel med det. Det kanske även visade sig att det målet du hade satt upp inte var något för dig, att du insåg att det inte var något kul att jobba för eller att det var ett mål som var tufft att kämpa för i den vardag där du är idag. Och det är helt okej.

Det viktigaste du, och jag, ska göra nu är att inte släppa taget om målen. Ta nya tag, omformulera målen istället och sätt delmål som inte känns lika maffiga att sträva mot. Att hinna med sina mål (oavsett vilka mål det är) under 1 månads tid är intensivt för alla – så bryt ner dom istället och ta ett steg i taget. Då jag inte uppnådde något av mina november mål som ni kan läsa om här så tänker jag istället att december får bli lite lugnare med mål som är mer greppbara och delmål som successivt tar mig till det stora målet!

Nya mål för december:

  • Skriva på min produkt- och företagsspecifikation. Jag säger inte att jag ska bli klar, utan bara att jag ska skriva på den.
  • Hitta mer information om fas 2 med min produkt. Samma här, jag säger inte att jag ska börja bygga något utan snarare samla på mig tillräckligt med information så jag vet vad nästa steg ska vara.
  • Ta mig tid att njuta för stunden. Här ska jag se till att inte stressa för mycket utan ge mig tid till att andas, speciellt nu kring jul.
  • Ta minst 5 genomtänkta bilder varje dag. Detta får blir en utmaning, men ändå ett uppnåeligt mål då detta går ihop med ovanstående punkt att faktiskt ge mig själv tid att bara stanna upp, andas och ta ett kort utan att stressa (men framförallt inte skämmas om jag vill ta en bild).