Vart får alla sitt startkapital ifrån?

En sak jag alltid funderar på när jag läser artiklar och inspirerande inlägg i olika forum om drivna personer som tagit tag i sina drömmar, såg en lucka på marknaden och startade ett framgångsrikt företag som växer för varje dag. Så otroligt coolt och inspirerande att läsa men det är alltid en sak som jag ständigt funderar på och aldrig lyckas förstå – hur har dessa drivna personer finansierat sina start ups?

Nu behöver ju inte alla start-ups vara kostsamma från start men om man tänker de personer som tillverkar produkter (nu blir det verkligen riktat till min företagsidé haha) så blir jag faktiskt både smått frustrerad, förvirrad och fascinerad över vart de får sitt startkapital ifrån för att tillverka produkten. När jag var på mitt möte med Svekon så fick jag som svar att det kostar hundratusentals kronor att ta fram en prototyp beroende på material och komponenter. En kontantinsats till en lägenhet liksom. Vart får man dom pengarna ifrån? (jag vet att det finns lån att ta haha men det är mycket pengar att låna för något man inte vet kommer leda till något).

Jag vet att det finns s k. Fuck-off buffert man ska ha om något oförutsett händer eller om man väljer att twista om sin tillvaro helt och hållet, men finns det någon jag-kanske-kommer-vilja-starta-eget-i-framtiden-buffert som jag har missat att man ska spara till? haha Lyckas man hitta investerare redan innan eller tror man så mycket på sin idé att man är villig att låna en sån stor summa?

Jag tror att många, likt mig själv, är fulla med idéer och visioner som man vill förverkliga men att det alltid är den finansiella biten som hämmar en. Det är dyrt att starta eget, men ändå verkar det som att egenföretagare startar en business över en lunch (jag vet att det ligger hårt arbete bakom, men som med allt så ser man bara deras resultat av deras hårda slit) med en investering på en lika hög summa som en kontantinsats till en lägenhet, om inte mer t o m. Hur gör ni!? Jag är uppriktigt nyfiken då detta är mitt största hinder just nu och att få ta del av dessa tankar hur andra entreprenörer därute har gjort är en inspiration som jag, och andra entreprenörsdrivna individer, vill höra 🙂

Hur tänker ni kring det här?