Kind words matter!

Faan vad fantastisk du är! – faan vad dålig du är!

Vilken kände du personligen att du blev glad, pepp och inspirerad av att höra? Vilken fick dig att känna dig bra tillmods med dig själv, som att du kan nå till oändliga höjder då allt är möjligt? Ja, inte var det frasen till höger i alla fall. Definitivt inte!

Jag tycker det är otroligt viktigt att förstå vilken kraft och förmåga att förändra, som några fina ord har på en person. Så att man förstår innebörden av vad ett simpelt ”vad duktig du är” kan göra. Det krävs inte mycket, men tydligen så ser världen mer värde i att trycka ner, vara elak och förminskande mot människor, istället för att lyfta upp någon till sin fulla potential.

Nej, att exempelvis få någon att känna sig dålig är inte motiverande att sträva efter att bli bättre och nej, det är skillnad på kritik och kritik – konstruktiv kritik med syfte att lära, inte kritik för att trycka ner. Om man gång på gång blir nedslagen med elaka ord, kommer det resultera i en vilsen själ som kommer tro på det. Allt för att man kände behovet av att säga ”fy vad du är dålig”. Men varför är det som att det verkar vara enklare att vara kritisk, elak och förminskande, än glad, inspirerande och upplyftande?

Det krävs inte mycket, men det gör en enorm skillnad för både en själv och personer i sin omgivning. Hur brukar ni själva vara? Vågar ni erkänna för er själva att ni kanske är lite orättvist elaka ibland och att ni ska bättra er? Du behöver inte gå runt och säga bra och snälla saker till alla, men jag vill att ni ska tänka på det. Varje gång ni känner behovet av att säga till en annan person att han/hon är dålig – tänk på varför. Varför ska du säga det? Vad kommer den andra personen ha för nytta av att höra det? Tänk om det var ombytta roller, skulle du bli glad av att höra det?

Kind words matter!

Och vi behöver mer av det!

Sprid kärlek, omtanke och inspiration i livet. Gör någon glad idag, imorgon och för all framtid – det räcker med att säga ”du är bra!